Sportfogadás tippek-Sífutás, női 10 km szabad stílus

2015-02-24
Ma folytatódik az északi sí VB Falunban, a hölgyek 10 km-es egyéni indításos futamával, a távot ezúttal szabad stílusban kell teljesíteni.

Sífutás, női 10 km, szabad stílus

Tipp: Kalla nyer (4/10-es erősségű), Kalla dobogóra áll (10/10-es erősségű)

Odds: 2.30 és 1.15

Iroda: bet365

Kezdés: ma 13:00

Idén a 10 km-es egyéni indításos versenyt klasszikus stílusban többször rendeztek világkupa állomásokon. Kuusamoban, rögtön az első állomáson Johaug megdöbbentő fölénnyel nyert. A norvég szöszi 42 másodpercet vert a 2. Björgenre, 44-et pedig a harmadik helyen célba érő Kallára. Kowalczyk, Östberg, Tsekaleva és Weng már bőven 1 perc fölött kapott Johaughoz viszonyítva.

A következő állomás, ahol ilyen futamot rendeztek, az a svájci Davos volt. December 13-án sem történt meglepetés, Johaug nyert ismét meggyőző fölénnyel. A második helyen Björgen ért célba, de már 42 másodperccel rosszabb idővel. A dobogóra még Niskanen fért fel, éphogy bennmaradt az egy perces határon Johaug idejéhez képest. Kalla nem indult, Haag, Bleckus és Weng végzett a 4-6. helyen.

A toblachi Tour de Ski állomáson is rendeztek egyéni indításos futamot klasszikus stílusban, de ott csak 5 km-es volt a táv, így Björgen jobb eséllyel indult, meg is nyerte. Johaug a 2. helyre azért jó volt, 10 másodpercet kapott, Weng pedig 13 mp-es hátránnyal a harmadik helyre volt jó.

Östersundban 10-es távon viszont már szabad stílusban rendeztek futamot a lányoknál, Kalla meggyőző fölénnyel nyert, Ő szabad stílusban jobb, mint klasszikusban, ráadásul otthon, hazai pályán versenyzett. Így utólag visszagondolva nem biztos, hogy Johaug és Björgen 100%-ot beleadott abba a futásba, míg Kalla maximumot nyújtott. Kalla mögött Björgen 36, Johaug, 53 másodpercet kapott, Weng, Jacobsen Fessel és a többiek bőven 1 perc fölött kaptak.

A faluni VB-n Björgen nyerte a sprintet, a döntőben nagyot futott, és jól jött neki, hogy Kowalczyk épp a döntőre fogyott el. Két nap múlva itt a VB-n rendezték a skiathlont, ahol kétszer 7.5 km-t teljesítettek a lányok szabad és klasszikus stílusban. Fura egy futam volt, hisz Björgen igen korán kiszállt a versenyből. Viszonylag hamar meglépett hét lány, aztán Weng szakadt le elsőnek. Aztán maradtak négyen, igen ám, de előbb Kalla, aztán Johaug próbált ritmust váltani, ez pedig nagyon nem ízlett Björgennek, akinek a lábában ott volt a négy sprint. Björgen leszakadt, maradt egy hármas élboly. Johaug, Kalla és Jacobsen. Végül, ahogy arra számítani lehetett Johaug hosszú hajrát nyitott, az egyik emelkedőn leszakította a Kalla-Jacobsen párost. A szőke norvég lány óriási futással nyert, a 2. helyet pedig Jacobsen szerezte meg, a végén ledurrantotta a teljesen elfáradó Kallát. Egy hajszállal ugyan, de a norvég lányé lett az ezüst.

Marit Björgen 1980-as születésű, tehát nem mai csirke. A sprint után két nappal a skiathlon nem is jött össze neki, ezért úgy döntött, hogy a csapatsprintet is kihagyja, és erre a 10 km-es futásra koncentrál, és regenerálódik. Elmondása szerint nem beteg, semmi baja sincs, egyszerűen rossz napja volt. Az tuti, hogy most nagyon szeretne bizonytani, de nincs ezzel máshogy Kalla sem. A svéd lány Östersundban nagyon megverte a mezőnyt. Simán lehetne tenni őt győztesre, csak itt volt ez a skiathlon, ahol Johaug óriásit ment, és nagyon úgy tűnik, a szezon elején és a végén is óriási formában van.Igen ám, de ez most egyéni indításos futam lesz, mindenki csak az idővel versenyez. Johaug jó erőben van, és ha klasszikus stílusban kéne futni, biztos ő lenne az esélyes. Így viszont Kalla az, ráadásul hazai pályán futhat, és ott volt az östersundi futam, ahol nagyon elverte a mezőnyt. Kalla dobogója, 1.15-ös oddsal fizet, ez az ún. 10/10-es tipp. Ha netán esik, vagy törik a botja még az is belefér. Szinte 100%, hogy a dobogóra Kalla, Johaug és Björgen áll, a sorrend viszont kérdéses. Weng nincs erőben, Bleckur és Jacobsen pedig vélhetően már 1 perc fölötti idővel érkeznek majd a célba a győzteshez képest.

Címkék: sportfogadás, tipp,