Spanyolország is megelégelte az engedély nélküli online szerencsejátékot

2012-11-15
Egy tucatnyi, liszensz nélküli online szerencsejáték portált üzemeltető vállalat kapott felszólítást a spanyol Szerencsejáték Főigazgatóságtól (DGoJ), hogy szüntesse be szolgáltatását, ellenkező esetben szankciókat léptetnek életbe vele szemben.

 

A DGoJ tíz napot adott a szolgáltatás beszüntetésére, ellenkező esetben a renitens vállalatok akár 50 millió eurós büntetésre is számíthatnak. A felszólítottak közé tartozik a Betsson, a 12bet, a Gaming VC, a UWin Poker, a Media Entertainment, a Globet International Sports, a RM Royal Media Group NV, a Tempo Gaming Ltd, a DreamMakers Gaming Tech, a Come On Europe Ltd, a 10bet.com Ltd és a Midasplayer Ltd.

 

A spanyol hatóság a szolgáltatókra, és az engedély nélküli oldalakat reklámozókra is alkalmazza a szankciókat.

 

A DGOJ 80 illegális oldalt vett célba októberben, ezek körülbelül kétharmada már be is szüntette a szolgáltatást a spanyol piacon,  némelyikük azonban láthatóan megütközött a felszólításon.

„Semmiféle üzletet nem folytatunk Spanyolországban – nem célozzuk meg a spanyol piacot, nem vagyunk aktívak Spanyolországban.” – mondta a Betsson vezérigazgatója, Magnus Silfverberg. „Azonban van spanyol nyelvű portálunk azon emberek számára világszerte, akik spanyolul beszélnek.” A háborgás ellenére a vezérigazgató hozzátette, hogy már előkészítették .com oldalukat a spanyol nyelvű oldal eltávolítására.