Sorra záratják be az internetkávézónak álcázott játéktermeket

2014-04-01
Miközben az USA egyes tagállamai azon vitáznak, hogy engedélyezzék-e az online szerencsejátékokat a határaikon belül vagy sem, állampolgáraik továbbra is vagy az engedély nélküli, offshore weboldalakon játszanak otthonaik kényelméből, vagy felkeresik a szintén illegális szerencsejátékokat kínáló, úgynevezett „nyereményjáték” kávézókat.

 

Ezek az internetkávézók egész Amerika-szerte elterjedtek, és nem csupán internet-hozzáférést kínálnak ügyfeleiknek, hanem azt is lehetővé teszik, hogy olyan online játékokat játszanak, mint a rulett, nyerőgépjátékok vagy black jack.

 

Ezek a "nyereményjáték" kávézók gyakran a helyi bevásárlóközpont vagy benzinkút közelében telepednek le, tehát könnyen megközelíthetőek a játékosok számára, akik, miután gépidő vesznek a PC terminálon, részt vehetnek azokon az online nyerőgép vagy video póker versenyeken, ahol aztán vagy nyernek vagy nem. Az ügyfelek tehát online szerencsejátékot játszhatnak, és krediteket nyerhetnek, melyeket aztán később készpénzre válthatnak ...

 

Jelenleg több ezer ilyen “nyereményjáték” kávézó üzemel az USA államaiban, és ezek évente több, mint 10 milliárd dollárt bevételt generálnak. Nem meglepő módon az állami hatóságok is felfigyeltek működésükre, és egyszerűen illegális játéktermeknek tekintik őket. Mindazonáltal, annak ellenére, hogy mindent megtesznek, hogy bezárassák őket, ezek az engedély nélküli, adót nem fizető vállalkozások egyre csak szaporodnak, és mikor egyet bezáratnak, új néven ismét kinyitnak - mostanában "irodai szolgáltatások" vagy "ügyességi játékok" fedőnéven. Ahogyan Roy Cooper, észak-karolinai főügyész magyarázza, ezek a nyereményjáték kávézók "elég jól fel vannak szerelkezve ügyvédekkel", "és nagyon jól alkalmazkodnak bármilyen törvényhez".

 

 

Ohio, Florida és Mississippi államokban 2013 óta már jogszabályilag tilos az ilyen jellegű internetkávézók üzemeltetése, és hasonló jogszabályok vannak előkészületben Connecticutban és Kaliforniában is. 

 

Más államok ugyanakkor annak a lehetőségét keresik, hogy hogyan legalizálják az online szerencsejátékokat, és így az olyan szabályozott piacok nyomdokába lépjenek, mint Delaware, Nevada és New Jersey. Az amerikai online szerencsejátékosok évente több, mint 3 milliárd dollárt költenek az engedély nélküli offshore oldalakon, így ezek az államok a szabályozott online szerencsejátékban a kiürült államkasszák feltöltésének egy módját látják.

 
Címkék: nyerőgép,