Sopron - Fenerbahce: Európa legjobb csapata érkezik

2023-03-17
A negyeddöntős párharc első meccsét a Fener hazai parketten 20 ponttal behúzta. A két győzelemig tartó párharc 2. felvonását péntek délután, Sopronban rendezik. Sopron-siker esetén mindent eldöntő 3. meccs jön, ha nyer a Fener, akkor a magyar együttes számára véget ér az EL.

Sopron - Fenerbahce

Euroliga - play off

 

Online sportfogadás tipp: Fenerbahce pontjai 78,5 felett

Unibet odds: 1.78

Kezdés: 2023.03.17. 18:00

 

Az biztos, hogy a pénteki meccsnek bármi lesz a vége, a Fener visszautazik Törökországba. a kérdés az, hogy lesz-e 3. meccs, azaz képes-e mérkőzést nyerni a párharcban a Sopron. A realitás, hogy nem, de a sportban sokszor születnek irreális eredmények. 

A törökországi találkozó nagyjából úgy zajlott, ahogy azt várni lehetett. A meccs elején a Sopron meglepte a Fenerbahchét, jobban játszott és percekig vezetett. Aztán Iagupováék magukhoz tértek, és a negyed végére már kezükben volt a mérkőzés irányítása. Az első három negyedben semmi túlzás nélkül kijelenthető, fej-fej mellett haladtak, de a Sopron 30 perc után elfogyott, a Fener a 4. negyedet 20-4 arányban nyerte.

A török sztárcsapat kiegyensúlyozott volt végig, 22 és 18 pont között szórt minden negyedben. A meccs igencsak kemény volt, de ez Sopron-meccsen nem újdonság, a magyar együttes játéka a kemény védekezés alapul. De ez a keménység arra volt jó, hogy 80 alatt maradjon a Fener, ahol McBrige és Vandersloot eléggé maga alatt volt, már ami a dobások hatékonyságát illeti. Aki nézte a találkozót, az látta, hogy a Fenerbahce nem kezdett koncentrált állapotban, az első negyedben szó szerint ziccerek maradtak ki. Más kérdés, hogy így is sima 20 pontos győzelmet aratott.

A mi tippünk, hogy Iagupováék ma eljutnak 80-ig. Egyrészt remek csapat a Fener, és bőven maradt bennük. McBride képtelen volt betalálni. Vandersloot szintén, Iagupova és Stewart hagyott ki ziccereket, és tény, hogy bement közben egy-két extra dobás, de egy ilyen kaliberű csapatnál ez 100-ból 100-szor így van. Ráadásul a játékvezetői felfogás is inkább a Sopron kemény játékát támogatta, több olyan szituációt néztek el (egyébként mindkét oldalon), ahol foultot kellett volna fújni. 

Nem játszott rosszul a Fener, de önmagához képest jól sem. Tény, hogy a Sopron ellen nehéz gálázni, de az is tény, hogy annál a hazai produkciónál a török együttes tud jobban játszani. Azt is tudják, hogy jobbak, magabiztosak, és nagyon valószínű, hogy nem akarják ők a 3. meccsre bízni a továbbjutást.

Címkék: sportfogadás, tipp,