Sikeres tárgyalások a Full Tilt Poker és az USA Igazságügyi Minisztériuma között

2011-11-18
A Full Tilt Poker hivatalos közleményt adott ki, mely szerint sikerrel zárultak a tárgyalások a Tapie Csoport és az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma között.

Csütörtökön írásban véglegesítette a megállapodást New York déli körzetének ügyészségi hivatala és a Bernard Tapie Csoport, így mostantól valóban csak formaságok maradtak hátra a Full Tilt Poker  megvétele előtt.

"A Full Tilt Poker örömmel tudatja, hogy a Bernard Tapie Csoport és az Igazságügyi Minisztérium véglegesítette a megállapodás feltételeit. A megállapodás szerint a Tapie Csoport fogja kifizetni az Egyesült Államokon kívüli játékosokat, a minisztérium pedig az amerikaiakat. Ismételten hangsúlyozzuk, játékosaink kifizetése elsőszámú prioritásunk volt a Fekete Péntek óta.” áll a közleményben.

A mostani egyezséget követően a Tapie Csoport és a Full Tilt Poker ül ismét tárgyalóasztalhoz, hogy kidolgozzák az eladási szerződés végleges változatát.

„A Full Tilt Poker szeretné megköszönni játékosai Fekete Péntek óta tanúsított türelmét" - zárul az FTP közleménye.

"A minisztérium és a Tapie Csoport pókertörténelmi jelentőségű megállapodást kötött, ami lényegében meghatározza az eladás feltételeit, illetve biztosítékot jelent arra, hogy a Tapie Csoport kifizeti a nem amerikai játékosokat. De még mindig van tennivaló, maradtak nyitott kérdések. Például az FTP vagyontárgyak elkobzásának vagy a játékosok kifizetésének ütemterve nem született meg." nyilatkozta a Full Tilt Poker ügyvédje, Jeff Ifrah.

Az FTP eladása tehát a tervek szerint úgy zajlik majd, hogy nem a terem vezetősége, hanem a minisztérium intézkedik az FTP eszközeiről. Ezt azonban a terem részvényeseinek is meg kell szavazniuk. Erre várhatóan a napokban sor kerül.

Címkék: online játék, póker,