Sikeres Eb után jön a vb az öttusában

2013-07-17
Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint az augusztusi tajvani világbajnokság előtt biztató a drzonkówi Európa-bajnokságon szerzett három arany- és egy ezüst.

 

A magyarok uralták az egyéni versenyeket a lengyelországi öttusa Európa-bajnokságon, hiszen a férfiaknál Marosi Ádám nyert, Kasza Róbert pedig második lett, míg a Demeter Bencével kiegészülő csapat szintén aranyérmet nyert. A nőknél a mindössze 20 éves Földházi Zsófia szállította a győzelmet egyéniben.

 

„Ez a siker valójában nem volt váratlan, az idei eredmények alapján számítani lehetett rá. A fiúknál egyértelműen, de a lányoknál is reménykedtünk a dobogós helyezésben” - mondta az MTI-nek szerdán a hazafelé tartó Pálvölgyi Miklós.

 

A magyarok számára ugyanis befejeződött az Eb, mivel váltóban nem indulnak: a nőknél Földházi korosztályos kötelezettségei, a férfiaknál Tibolya Péter júniusi sérülése miatt.

A kapitány hozzátette, hogy amíg Marosiéktól várta a kiugró eredményt, addig Földházi Zsófia még őt is meglepte.

 

„Bevallom, az első helye meglepetés, de sikere teljesen megérdemelt volt - dicsérte a 20 éves, még juniorkorú versenyzőt, aki júniusban szerezte meg első felnőtt országos bajnoki címét. - Bízunk benne, hogy a jövő heti székesfehérvári junior világbajnokságon is valami hasonló produkciót nyújt majd.”

 

A szakember szerint az olimpiai bronzérmes Marosiban benne volt a jó eredmény. „Ádám az idén minden versenyen dobogós volt, győzni is tudott, a világranglistát is vezeti, úgyhogy benne volt az aranyérem. Robi a kulcscsonttörés után rendbe jött, és ott folytatta, ahol a balesete előtt abbahagyta” - mondta Pálvölgyi, hozzátéve, hogy Kasza egyéni csúcsot úszott és nagyon jó kombinált számot teljesített.

 

Marosi Ádám lovagol a budapesti Trigranit öttusa Világkupa-verseny férfidöntőjében, az Akadémia Parkban 2013. május 12-én. A magyar versenyző ezüstérmet szerzett. MTI Fotó: Földi Imre 

A magyar öttusa-válogatott a tajvani világbajnokságra tovább erősödhet, mivel Pálvölgyi tájékoztatása szerint a kontinensviadalon nem indult Kovács Sarolta már teljes értékű munkát végez, s a fáradásos törést szenvedett Tibolya felépülése is biztatóan halad.

 

„A válogatási rendszerben ők is benne vannak, számítok is rájuk, ha meggyógyulnak és újra a régi formájukat hozzák - mondta a szakvezető. - Hétfőn Tatán elkezdjük a három hetes felkészülést a vb-re úgy, hogy az első héten együtt leszünk a saját világbajnokságukra készülő vívókkal.”

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,