Scolari megígérte a braziloknak a vb-címet

2014-03-03
Keddtől számítva száz nap múlva kezdődik az idei labdarúgó-világbajnokság Brazíliában, ebből az alkalomból a torna mérkőzéseinek otthont adó városok egész nap a nemzeti színekben fognak pompázni.

 

Az ország futballválogatottja egy nappal később Johannesburgban játszik felkészülési mérkőzést a Dél-afrikai Köztársasággal, Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány pedig már gyakorlatilag megígérte honfitársainak, hogy Brazília a nyáron megszerzi története hatodik vb-címét. "Napról napra jobban meg vagyok győződve arról, hogy elhódítjuk a kupát" - fogalmazott röviden a 65 éves szakember, hozzátéve, hogy a szurkolók lelkesedése is nagy segítségükre lesz: "Velük mindig 12-en leszünk a pályán" - mondta.

 

A június 12-én kezdődő és július 13-ig tartó világbajnokságon 32 csapat küzd majd, 12 város 12 stadionjában összesen 64 mérkőzést rendeznek.

 

Központi visszaszámláló-ünnepséget ugyan nem terveznek keddre, de a szervezők szeretnék hangsúlyozni, hogy hol tartanak az előkészületekben. Ebből az alkalomból a központi emlékműveket és a vb-arénák némelyikét a sárga-zöld nemzeti színekkel világítják meg. Sao Paulóban és Curitibában ugyanakkor biztosan nem lesz nagy ünneplés, itt ugyanis még javában folynak az építkezések, s csak május közepére, azaz négy héttel a rajt előtt várható, hogy elkészülnek a stadionok. 

 

A nyári tornára mintegy 600 ezer külföldi futballdrukkert várnak. "Nagyon jól felkészültünk arra, hogy mindenkinek a biztonságát garantáljuk" - jelentette ki Dilma Rousseff brazil államfő, akitől a torna jellemzésére kitalált "világbajnokságok világbajnoksága" szlogen is származik.

 

A vb kapcsán 150 ezer rendőr és katona, valamint 20 ezer további biztonsági ember lesz szolgálatban országszerte. Vészhelyzet esetére a hadsereg is készenlétben áll.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,