Scolari: ez jobb, mint amit elképzeltem

2013-07-01
Önbizalmat adnak a sikerek - mondta a brazil kapitány a Konföderációs Kupa döntője után.

 

Luiz Felipe Scolari, a Konföderációs Kupát nyert brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata hatalmas lépéseket tett azon az úton, amely a jövő évi világbajnokság megnyeréséig vezet.

 

A magyar idő szerint hétfő hajnalban zárult döntőben a házigazda együttes 3-0-ra győzött a világ- és Európa-bajnok spanyolok ellen, ezzel sorozatban harmadszor, összességében negyedszer hódította el a trófeát.

 

„A meccs előtt azt gondoltam, bármilyen számunkra pozitív eredménnyel elégedett leszek" - nyilatkozta Scolari a finálé után. - A háromgólos siker sokkal több és jobb, mint amit elképzeltem.”

 

A válogatottat 2002-ben vb-címig vezető szakember hozzátette, összességében a győzelem és a pályán mutatott játék miatt is úgy érzi, a gárda tökéletes teljesítményt nyújtott.

 

„Van egy elképzelésünk, és van előttünk egy út, amelyet végig kell járnunk a jövő évi hazai vb-ig - mondta a 64 éves szakvezető. – Jó csapatunk van, amely fel fogja venni a versenyt a győzelemre szintén esélyes riválisokkal.”

 

A szakvezető kiemelte, hogy a brazil együttes a legutóbbi 30 napban négy korábbi vagy jelenlegi világbajnokot, így Franciaországot, Uruguayt, Olaszországot és Spanyolországot is legyőzte.

 

„Ezek a sikerek önbizalmat adnak nekünk, a csapat ugyanis még mindig formálódik, s közben sok nehézséggel kell szembenéznünk” - tette hozzá Scolari.

 

Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya elismerte, hogy az ellenfél jobb volt a döntőben, ugyanakkor hangsúlyozta, a 26 szabálytalanság a brazilok játékának kevésbé élvezetes oldalát mutatta.

 

„Nem kereshetünk kifogásokat, jobbak voltak, csak gratulálni tudunk nekik - jelentette ki a 62 éves szakember. - Neymar és a többiek sokkal energikusabbak voltak, ez a játék minden részében látszott.”

 

Del Bosque hozzátette, összességében jól teljesítettek a Konföderációs Kupán, s tanulni fognak a fináléban elszenvedett vereségből. „Vissza fogunk vágni. Jó játékosaink vannak, és nem látom szükségét annak, hogy változtassak a csapat összetételén csak azért, mert egyszer jól elvertek minket” - mondta.

 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,