Schweinsteiger lett a Bundesliga legjobbja

2013-07-29
Bastian Schweinsteigert, a Bayern München középpályását választották az elmúlt idény legjobb Bundesliga-játékosának a német sportsajtó képviselői.

 

Schweinsteigerre az 527 szavazó közül 92-en szavaztak, míg két csapattársára, a második helyen végző francia Franck Ribéryre 87-en, a harmadikként záró Thomas Müllerre pedig 85-en.

 

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője (b) és Bastian Schweinsteiger ünnepli a BL-győzelmet a londoni Grosvenor House-ban 2013. május 25-én éjjel. (MTI/EPA/Pool/Alexander Hassenstein) 

"Egy kicsit meglep az eredmény. Akadtak olyan időszakok, melyekben inkább kritikus volt velem szemben egyes cikkek hangneme" - idézte a győztest a kicker futballmagazin.

 

A hazai kupa és bajnokság mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerő Bayern Münchenből kilenc futballista került be a legjobb 15 közé. A Borussia Dortmund, amely mindhárom sorozatban a bajor csapat mögé szorult, öt futballistával szerepel a bő élcsoportban. A Bayern München és a Borrussia Dortmund játékosai mellett csak a leverkuseni gólkirály, Stefan Kiessling fért be az első 15-be.

 

Az edzőknél a bajorok azóta távozott trénere, Jupp Heynckes győzött nagy fölénnyel. Második lett a freiburgi Christian Streich, harmadik pedig a dortmundi együttest irányító Jürgen Klopp.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,