UFC gála Minszkben? Miért ne!

2020-04-07
Egészen elképesztő, már-már a bohózat kategóriát súrolja a UFC 249 nevű gála. Már két cikket írtunk a témában, de nem lehet nem megírni a harmadikat.

UFC 249 - Helyszín még mindig nincs

Igazi szappanopera jellege van ennek a UFC 249-nek, már-már legendás gála lesz, ha egyszer valóban megrendezik. Mi már picit szkeptikusak vagyunk, szó, ami szó. Az ugyanis eldőlt, hogy a Nurmagomedov-Ferguson meccs 5. alkalommal is elmarad. Nurmagomedov azt mondta, ő nem vállalja a gálát, aztán hogy a koronavírus az indoka, vagy csak tele lett a **** az egésszel, azt innen aligha mondjuk meg, találgatni pedig felesleges.

A UFC és Dana White viszont már megtalálta Nurmagomedov helyettesét, Justin Gaethje ugrik be a főmeccsre. Nem rossz párosítás, de a gála sem rossz, hisz a hírek szerint Francis Ngannou is beugrik, méghozzá Rozenstruik ellen, és ez a nehézsúlyú meccs még csak a fő kártyára sem kerül oda. Közben a Cutelaba-meccs, amit Ankalaev ellen vívott volna már lekerült a kártyáról, szóval tényleg igazi szappanopera ez, amihez a 22Bet nevű iroda még asszisztál is.

 

Fehéroroszország UFC-gálát rendez?

Most épp 9.00-es odds mellett ajánlanak fogadást arra a 22Bet irodánál hogy 2020-ban Fehéroroszország UFC gálát rendez. Aki lát benne fantáziát, az akár fogadhat rá, végül is 9.00-es odds az nem piskóta. Dana White, a UFC első számú embere pedig nyilatkozott olyat is, hogy nem szeretné, ha gálák maradnának el a Covid-19 miatt. Márpedig egy már elmaradt, és ez a 249-es is erősen kérdéses. Azért az fura, hogy egy április 18-ai gálának még javában módosítják a meccseit, és ami fő, még helyszín sincs. Azért itt utazgatni kell, a világ összes pontjáról szerepelnek fighterek a gálán, közben utazgatni azért elég nehézkes manapság. Viszont Dana White, a UFC vezetője, mindenese nagyon forszírozza, hogy legyenek gálák, legyen bevétel. Az biztos, hogy ha valahol összehozza, ráadásul a sportág legnagyobb neveivel (Ngannou és Gaethje meccseit is zabálja a közönség), akkor szép kis bevételre tehetne szert mind White, mint a szervezet, és a fighterek is. Fehéroroszországban még nem volt UFC-gála, ám az nem zárható ki, hogy a közeljövőben nem lesz. A határok nyitva, a fehérorosz sportélet nem állt le, és arról tegnap írtunk, hogy Lukashenka elnök hogy viszonyul a helyzethez.

Szóval tény, hogy első hallásra a fehérorosz UFC-gála elég furán hangzik, de nem az elképzelhetetlen kategória. Sőt még az is lehet, hogy valahonnan Arlovskit is előhúzzák, és akkor már egy fehérorosz fighter is szerepelhetne a gálán, és ő sem kis név az MMA-ben.

Aki lát ebben a fehérorosz gálában fantáziát, 9.00-es odds mellett fogadhat rá a 22beten. És itt nem a 249-es gálára kell fókuszálni, elég, ha 2020 december végéig valamikor mondjuk Minszk, vagy egy másik fehérorosz nagyváros UFC gálát rendez.

Címkék: sportfogadás, tipp,