Rémálom a 156 milliós kaszinónyeremény után

2015-03-12
A héten megkezdődött annak a német férfinak a tárgyalása, aki 2011-ben, egy átmulatott és hihetetlenül szerencsés kaszinó-éjszakát követően halálos autóbalesetet okozott.

 

2011-ben egy német férfi 514.242 eurót nyert a Wiesbaden kaszinóban, azonban a 36 órán át tartó ivás és drogozás hamarosan tragédiává változtatta az ünneplést, miután a férfi többszörös karambolt okozott, melyben egy ember meghalt, hat pedig súlyosan megsérült.

 

Az 51 éves férfi tárgyalása most kedden kezdődött el a wiesbadeni bíróságon, gondatlan emberölés és súlyos testi sértés vádjában. Ha bűnösnek találják, ötévnyi börtönbüntetés vár rá. A sajtóban csak Marko M-ként emlegetett férfi a bíróságon sírva kért bocsánatot áldozataitól és azok rokonaitól: „Elmondhatatlanul sajnálom.” – mondta. „A mai napig sem értem, hogy hogyan történhetett. Három éve minden áldott nap ezt kérdezem magamtól. Gyűlölöm magam a történtek miatt.”

 

 

Miután a Wiesbaden kaszinóban megnyerte a jackpotot, Marko M barátaival és családtagjaival több városba is ellátogatott, köztük Bad Homburgba is, ahol a helyi kaszinóban még további 20 ezer eurót (6 millió forintot) nyert. 

 

Mindeközben – az ügyészek szóvivője Andreas Winckelmann elmondása szerint - folyamatosan „partiztak, ittak és drogoztak”. Az este végül katasztrófába torkollott, mikor Marko M valahogy az autópálya ellenkező oldali sávjába keveredett Volkswagen Touaregjével, és frontálisan ütközött egy autóval, melynek vezetője meghalt, utasai pedig – a felesége és a fia – súlyosan megsérültek. 

 

Az ütközés után Marko M még további 200 métert hajtott, aztán egy másik járművel is ütközött, melynek vezetője és utasa, és egy másik, beléjük rohanó kocsiban lévő két ember is megsérült. 

 

Szinte hihetetlen, de Marko M nem sérült súlyosan, így felkapta a nyereményét, és elmenekült a helyszínről. Több mint 40 kilométert gyalogolt Frankfurtig, ahol egy barátja házában aludt, majd a következő nap, miután valamelyest kitisztult a feje, feladta magát a rendőrségen.

 

Egy, a német jogrendszert ismerő szakértő, Andreas Winckelmann úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy Marko M annyira illuminált állapotban volt a balesetkor, hogy nem valószínű, hogy teljes mértékben felelősnek fogják tartani szörnyű és tragikus tette miatt.