Rekordösszegű biztosítást kötött a Lottoland

2017-09-11
A különféle lottók nyerőszámaira fogadási lehetőséget nyújtó szolgáltató rekordösszegű biztosítást kötött arra az esetre, ha egyik játékosa megnyerne egy kilenc számjegyű jackpotot.

 

Augusztus elején a Lottoland bejelentette, hogy átdolgozta kockázatkezelői rendszerét, hogy felkészüljön arra a lehetőségre/eshetőségre, hogy egyik ügyfele helyesen tippeli meg az EuroMillions, Powerball, Mega Millions vagy valamelyik másik nagy lottójáték nyerőszámait, és ezzel jogosult lesz az azok valóban óriási jackpotjainak megfelelő nyereményre.

 

A Lottoland nem adta ki a biztosítók nevét, de azt közölte, hogy jelenleg 120 millió euró értékű biztosítási fedezettel rendelkezik. A vállalat szerint ez a szerencsejáték-ipar történelmének eddigi legnagyobb viszontbiztosítási megállapodása. 2015 óta ez a Lottoland harmadik ilyen megállapodása, a korai újratárgyalást a vállalat gyors növekedése indokolta.

 

A Lottoland azt teszi lehetővé a játékosok számára, hogy olyan lottójátékokban is „részt vegyenek”, melyek nem kaphatóak a lakóhelyükön. A Lottoland ügyfelei tulajdonképpen fogadást kötnek az adott lottó nyerőszámaira, és ha tippjük helyesnek bizonyul, ugyanakkora összeget nyernek, mint a szóban forgó lottójáték tényleges, aktuális főnyereménye.

 

A Lottoland eddigi legnagyobb kifizetése egy 22 millió eurós nyeremény volt, melyet egy német játékos nyert meg a tavalyi évben. 2013-as indulása óta a cég eddig összesen 838 millió eurót fizetett ki ügyfeleinek. A szolgáltató júniusban üdvözölte hatmilliomodik ügyfelét.

 

A Lottoland az utóbbi időkben B2B megállapodásokkal bővítette portfolióját, és olyan nagy nemzetközi online szerencsejáték vállalatokkal kötött megállapodásokat, mint a Kindred Group (Unibet) és a William Hill Australia.