Rekordbevételt ért el a brit lottótársaság

2012-11-20
A Camelot brit lottótársaság a szeptemberig tartó hat hónapban 3,5 milliárd font, mintegy 1200 milliárd forint árbevételt ért el – ez a társaság történetének legsikeresebb féléves időszaka.

 

A vállalat 8,1 százalékkal több szelvényt értékesített az előző év ugyanezen időszakához képest, és 3,5 milliárd font bevételt el ér (264,4 millió fonttal többet mint tavaly ilyenkor).

Ebben a hathónapos időszakban a társaság 1,86 milliárd font nyereménykifizetést teljesített a játékosok felé.

 

A Camelot ügyvezető igazgatója, Andy Duncan elmondta, hogy a vállalat „páratlan szerepet” játszott a londoni olimpiai játékokon. A brit olimpiai csapat minden 10 sportolója közül majdnem 9 részesült a lottótársaság támogatásából, és elérték céljukat az olimpiai és paralimpiai témájú lottójátékok értékesítésével, mely 750 millió font bevételt generált.

A hat hónap alatt a lottótársaság közel 1 milliárd fontot adományozott jótékony célokra, mely 34,5 millió fonttal több, mint az előző év ugyanebben a periódusában.

 

A National Lottery 1994-es indulása óta a Camelot több, mint 29 milliárd fontot adományozott jótékony célokra, és több, mint 43 milliárd fontot fizetett ki a játékosoknak, és ezzel továbbra is a világ egyik legsikeresebb lottótársasága.