Real Madrid - FC Barcelona: Visszavághat a Real Madrid a Király Kupa búcsúért

2019-02-28
A Real Madrid képes belefutni nagyobb pofonokba a Barca ellen, erre láttunk például szerdán. Hiába volt jó a Madrid az első félidőben, nem lőtte be a ziccereket, aztán a második félidőre felébredt katalán csapat magabiztos, 3-0-ás sikert aratott a Bernabeuban.

Real Madrid - FC Barcelona

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1,47

Kezdés: szombat, 20:45

 

Mióta véget ért a Madridnál a Zidane- és Ronaldo-éra, a Blancók még nem verték meg a Barcát. Hétvégén újabb esélyt kap a Real Madrid, hogy ezen változtasson. Meg is fogja próbálni, mert miért ne? Igazából itt veszíteni valója a hazai együttesnek nincs, legfeljebb nem jön össze. A top4 és a BL-indulás nincs veszélyben. Ha viszont sikerül győzni, akkor marad még esély a bajnoki cím begyűjtésére is. Nem sok, de marad!

Valószínű, hogy Solari hétvégén a kezdőbe nevezi Bale-t és talán Marcelót is. (Bale hiába mutatott be az Atleti tábornak, egy meccses eltiltást sem kapott végül...) Jövő héten lesz az Ajax elleni BL-visszavágó, az a párharc sem lefutott még, szóval rotálni kell. Asensio is számíthat 60-70 percre, Valverde, Ceballos is pályára léphet. Ha Reguillón helyett Marcelo játszik, az látvány és esemény szempontjából nem rossz, mert Marcelo támadásban többet tesz hozzá, védekezésben viszont rendre hibákat vét.

Rotálni Valverde is fog, bár nem sokat. Messinek és Suareznek a pályán kell lenni, Rakiticnek és Busquetsnek szintén, a védelmet sem kéne összekuszálni. Igazából a Barcánál tudják, hogy ha ez a meccs megvan, az óriási lépés a bajnoki cím felé. Márpedig a Barcának azért a BL-re is kell majd az energia.

A tippünk, hogy a hétvégi el Clásicó nyílt játékot hoz. A Real Madridnak kockáztatni kell, és fog is. Gólt/gólokat kell lőni, és igazából helyzetei szerdán is voltak, de vagy nem volt a Madriddal a szerencse, vagy sikerült a támadóknak rossz döntéseket hozni.

A Barca meg most olyan passzban van, hogy ha nem is játszik jól, akkor is gólokat lő. A Sevilla ellen sem volt igazán jó mezőnyben, de négyet lőtt, aztán szerdán is átaludt egy félidőt, a másikban lőtt hármat. Hétvégén jön Arthur, jöhet Malcom, tud frissíteni Valverde, és ha Suarez és Messi valóban játszik (miért ne tenné), akkor a Barcelona gólja most sem lesz kérdés. De bízunk benne, hogy a Real dugója sem. Azért a Barca cleen sheetje sokszor csakis ter Stegen óriási bravúrjain múlik. Sőt szinte mindig.

Az utolsó két madridi klasszikuson a hazai csapat nem talált be, azért az már csúnya lenne, ha ez a széria tovább húzódna. Annyira nem rossz Madrid, és annyira nem jó a katalán szűrő és védelem, hogy a hazai fanok ezúttal se örüljenek gólnak.

Címkék: sportfogadás, tipp,