Razzia egy osztrák illegális kaszinóban

2020-12-16
Az osztrák pénzügyőrség razziát folytatott egy illegális kaszinóban Bécs 12. kerületében, Meidlingben, mely során 13 nyerőgépet foglaltak le.

 

A pénzügyőrök bejelentést követően jelentek meg egy bécsi étteremben, ahova a létesítmény üzemeltetői megtagadták a bejutásukat, így egy lakatossal, erőszakkal kellett kinyittatniuk az ajtót.

 

A hírek szerint azon túl, hogy 13 nyerőgépet találtak, az étteremben erős dohányszag is terjengett, megsértve a tűzvédelmi előírásokat.

A létesítményt látogató játékosok feltehetően mellőzték mindenfajta koronavírussal kapcsolatos előírás betartását – a gépek csak néhány centire voltak egymástól, és sehol sem volt fertőtlenítőszer kitéve.

A rendőröknek sikerült működésbe hozniuk a gépeket, így bizonyíthatóan illegális szerencsejáték zajlott a létesítményben.

 

A gépeket elkobozták és egy raktárba vitték a nyomozás végéig – az üzemeltetők valószínűleg magas büntetésre számíthatnak a szerencsejáték törvény megsértése miatt.

“Az illegális szerencsejáték a szervezett bűnözői csoportokkal hozható kapcsolatba, és egyre inkább megtaláljuk a kapcsolatot rajtuk keresztül az olyan hagyományos bűnözői területekkel, mint a kábítószer kereskedelem, csempészet és illegális prostitúció. Ezért szorosan együttműködünk a Szövetségi Bűnügyi Rendőrség munkatársaival, hogy letartóztassuk ezek mögött a csoportok mögötti személyeket.” – nyilatkozta Gernot Blümel osztrák pénzügyminiszter.

 

Idén január és október között közel 1.400 nyerőgépet foglaltak le Ausztria-szerte, melyek közül 575-öt találtak Bécsben. A pénzügyőrség közleménye szerint az illegális szerencsejáték zöme az olyan nagyobb településeken zajlik, mint Bécs és Linz.

 

Márciusban Blümel pénzügyminiszter egy független szerencsejáték-szabályozó testület felállítását szorgalmazta, mely átvenné a piac szabályozásával, engedélyezéssel és felügyelettel járó feladatokat az ország államkincstárától.

 
Címkék: nyerőgép,