Puttó

A puttójáték 4 számtáblával rendelkezik, vagyis egyszerre 4 különböző játékot lehet feladni egy szelvényen. A játékosok két mezőt látnak a számtáblákon: az egyik az „A” jelölést, a másik a „B”-t kapta. Az „A” mezőben 20 számból nyolcat kell kiválasztani, a „B”-ben pedig 4-ből egyet.

A Puttó szabályai

A játékosoknak meg kell adniuk, hányszoros téttel kívánnak játszani, és hogy a szelvényen szereplő játék hány sorsoláson induljon. Ezeket a számtábla szélén, illetve a számtábla alatt kell jelölniük.

Figyelem! Ha egy szelvényen több játékot játszottak, az esetlegesen bejelölt sorsolások száma mindegyikre érvényes, így ha a játékos különböző darabszámú sorsolásokra szeretné feladni játékait, külön szelvényeket kell használnia.

A játékosnak nem muszáj a számok kitalálására vesztegetniük idejüket, gépi sorsolás kérésével a véletlenre bízhatják magukat.

A játék árai

Mivel a játékosok maguk alakítják a játékot, a játék ára változó, viszont a következő szempontok szerint egyszerűen kiszámítható. Egy számtábla ára 200 forintba kerül, ezt a tétszorzóval kell megszorozni, a „B” mezőben megjelölt számok összegével és a sorsolások számával.

Például ha a játékos egy számtáblán, négyszeres téttel, 5 sorsoláson szeretne játszani, és a „B” mezőben az összes számot, vagyis 4-t jelölt meg, a fizetendő összeg: 200 x 1 x 4 x 5 x 4 = 16.000 forint lesz.

Hol, mikor lehet Puttót játszani?

Bármelyik online terminállal rendelkező értékesítőhelyen, interneten és SMS-ben lehet Puttózni, hétfőtől szombatig 07:00-tól 22:00-ig, vasárnap 08:00-tól 17:00-ig.

Nyeremények

A játékkal több módon lehet nyerni. A minimumnyereményekről a következő esetekben beszélünk: Ha „A” mezőben minimum 4 találat van, és a „B”-ben kisorsolt szám is egyezik a játékos által megjelölttel, a játékos nyert, továbbá abban az esetben, ha az „A” mezőben tippelt számai közül minimum 5 azonos a kisorsoltakkal.

A Puttó kiszámítható játékfajta, hiszen a nyeremény nagyságát nem befolyásolja a nyertesek száma. A nyeremény csupán a tét nagyságával függ össze: az egyes találatokhoz tartozó nyereményszorzók állandóak.

A mező B mező Nyereményszorzó Nyerési esély
8 találat 1 találat 10.000 1 : 503 880
8 találat 0 találat 1.000 1 : 167 960
7 találat 1 találat 150 1 : 5 249
7 találat 0 találat 50 1 : 1 750
6 találat 1 találat 24 1 : 273
6 találat 0 találat 8 1 : 91
5 találat 1 találat 4 1 : 41
5 találat 0 találat 2 1 : 14

4 találat

1 találat 1 1 : 15

A sorsolás

A Gyorskenó-nak is hívott Puttó úgynevezett gyorsjáték, mivel a hagyományos lottótípusokkal szemben nem hetente, hanem ötpercenként sorsolják.

Az ötpercenkénti sorsolások hétfőtől szombatig 7:00 és 22:00 óra között, vasárnap 8:00-tól 17:00 óráig folynak, melyek alkalmával 8+1 számot húznak ki, visszatétel nélkül.

Először az „A” mező nyerőszámait húzzák ki, ez az úgynevezett „A sorsolás”, ahol 1 és 20 közötti számokból húzzák ki a nyerő 8-t. Ezután következik a „B sorsolás”, ahol 1 és 4 közötti számokból sorsolnak 1-t.

A sorsolás egy számítógépes véletlenszám-generátorral zajlik, amely egy független, manipulálhatatlan rendszer.

A játékosok a nyerőszámokat megtalálhatják az MTV teletext 875. oldalán, a Szerencsejáték Zrt. internetes oldalán, a telinfón, az ügyfélszolgálat segítségével, valamint a lottózókban kihelyezett monitorokról is tájékozódhatnak.

Fontos tudni, hogy puttónyeremény esetén a nyereményfelvétel határideje nem a megszokott 90, csupán 30 nap.

A nagy nyereményre jogosult átvételi igazolások azonosító számának első 20 száma a sajtóban jelenik meg, hetente kétszer.

A Puttó története

A dinamikus játék hazánkban 2005. november 21-én indult. Nem csak Magyarországon népszerű, hiszen országunkon kívül Angliában, Luxemburgban, Franciaországban, Svájcban, Svédországban, Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Spanyolországban és Görögországban is elindították.

A játék varázsa talán egyszerűségében és gyorsaságában rejlik: a reggeltől estig sorsolt lottójáték a nyeremény azonnali kifizetésével jól illeszkedik a társadalom mai, felgyorsult életviteléhez.A magas nyerési arányok sem számítanak elhanyagolható szempontnak, amellyel a Puttó előkelő helyet vívott ki magának a magyar számsorsjátékok között.