Portugál játékosé lett az 58 milliárdos EuroMillions jackpot

2014-10-27
Portugáliában adták el azt a szelvényt, mellyel péntek este valaki megnyerte az EuroMillions lottó idei legnagyobb jackpotját.

 

A nyertesről egyelőre mást nem is nagyon lehet tudni, még azt sem, hogy férfi vagy nő-e az illető, illetve, hogy egyedül, vagy csoportban játszott-e. Annyi azonban biztos, hogy valakinél Portugáliában most van egy olyan lottószelvény, ami 190 millió eurót, azaz nagyjából 58 milliárd forintot ér!

 

A szelvényt egyébként Portugália Castelo Branco körzetében, az Alegro bevásárlóközpontban vette meg a rendkívül szerencsés játékos. A bolt már 15 éve foglalkozik lottószelvények értékesítésével, de ez az első alkalom, hogy EuroMillions jackpotot nyert valaki a náluk vásárolt szelvénnyel. 

 

Statisztikailag Portugália igen szerencsésnek mondhatja magát az EuroMillions tekintetében, hiszen Franciaország és Spanyolország mögött ők tudhatják magukénak a harmadik legtöbb EuroMillions jackpot nyertest.  Ezelőtt a nyeremény előtt 52 portugál nyertes volt, de ezek egyike sem kaparintott meg olyan jackpotot, mely szerepelt a 10 legnagyobb főnyeremény listáján. Most, az 53. portugál EuroMillions nyertes egyből a lista élmezőnyébe került!

 

Ez a második olyan alkalom ugyanis az EuroMillions lottó történetében, hogy valaki megnyerte a játék szabályzata szerinti maximális, 190 milliós eurós jackpotot. Először 2012-ben történt ez meg, amikor is egy azóta már elvált brit házaspár, Adrian és Gillian Bayford zsebelte be ugyanilyen hatalmas összeget. 

 

A lottójátékok szerelmesei egyébként ezen a héten sem maradnak hatalmas jackpotok nélkül, hiszen az EuroMillions amerikai testvérjátékán, a Mega Millions lottón pénteken 284 millió dollár, azaz 69 milliárd forint vár gazdára!