PokerStars már a Facebookon is

2013-02-07
A piacvezető online pókerterem ingyenes játékot indított a legnagyobb közösségi portálon.

 

A Facebook felhasználói mostantól ingyenesen játszhatnak a PokerStars.net-en. A jelenleg még a beta-tesztelési fázisban lévő Facebookos applikációban az olyan népszerű játéktípusok is elérhetőek, mint a fast-fold Zoom Poker.

Azoknak a játékosok, akiknek már van regisztrációjuk a PokerStars-on, nem kell újból regisztrálniuk a Facebookos alkalmazáson keresztül. A meglévő PokerStars-os ID-k használhatóak a PokerStars.net applikációban, így lehetővé válik a zsetonok áthordozása a Facebookra is.

 

A PokerStars ezzel a legnagyobb közösségi játékszolgáltató, a Zynga vetélytársa lett az ingyenesen játszható online pókerszolgáltatások piacán. 

Jelenleg a Zynga Poker a legnépszerűbb pókerjáték a játékpénzes piacon, körülbelül négyszer annyi játékosa van, mint a PokerStars-nak. A PokerScout adatai szerint a játékpénzes Zynga heti átlagban 116.400 játékost üdvözölhet, míg a PokerStars csak 30.200-at. Ebben a statisztikában a bajnokságok és a körjátékok adatai is benne vannak. Ha csak a játékpénzes körjátékokat hasonlítjuk össze, a játékosok száma majdnem ötször annyi a Zyngánál (82.408) mint a PokerStarson (16.984).

 

A közösségi játékok piaca az elmúlt években kezdett felfutni, jelenleg a Zynga uralja ezt a szektort. Az ingyenes játékokat játszó ügyfeleket az iparágban sokat potenciális ügyfélként látják, akik egy nap majd beléphetnek a valódi pénzes szerencsejátékok piacára is. Még ha csak a jelenleg ingyenesen játszók egy kis részét lehet is csak átkonvertálni valódi pénzes játékossá, az is hatalmas profitot jelentene.

 

Címkék: online játék, póker,