PM: hozzák nyilvánosságra a nyerőgépek betiltását megalapozó jelentést!

2013-05-28
Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség kezdeményezi, hogy a kormány hozza nyilvánosságra azt a jelentést, amelynek alapján tavaly ősszel a parlament betiltotta Magyarországon a nyerőgépeket - mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Dorosz Dávid.

 

A független képviselő emlékeztetett, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János szerint a döntés hátterében egy, a bűnözői csoportok beszivárgásáról szóló titkosszolgálati jelentés állt. Hozzátette, hogy Pintér Sándor belügyminiszter is kapott erre vonatkozó kérdéseket pénteken, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ajtók mögött zajló ülésén.

 

Dorosz Dávid közölte: az ügyben levelet intéznek a képviselőcsoportok vezetőihez, akiket arra kérnek, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezésüket.

 

A politikus azt mondta, a szerencsejáték, a földbérleti pályázatok, a trafikkoncessziók elosztása is azt bizonyítják, hogy a "Fidesz mára úgy működik, mint egy maffia, (...) mint a Cosa Nostra vagy Camorra Olaszországban". Szerinte az egyetlen különbség, hogy külföldön a szervezett alvilág próbál beépülni a politikába, míg Magyarországon "a politika vált szervezett bűnözéssé, a Fidesz vált egy szervezett bűnözői csoporttá". A felépítés is nagyban hasonlít a külföldi bűnszervezetekhez, mert a szervezet a tetején "a főnökök főnöke, a capo di tutti capi azaz Orbán Viktor áll". Szavai szerint az ő munkáját "kisebb donok, mint például Simicska Lajos, Pintér Sándor" és különböző tanácsadók, mint például Habony Árpád vagy Nyerges Zsolt segítik - mondta az ellenzéki politikus.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: nyerőgép,