Pénteken rajtol az ISPT, az első, stadionban rendezett pókertorna

2013-05-29
Meglehetősen szokatlan helyszín a Wembley Stadion egy pókertornának. A tavalyi olimpia után, egy Bruce Springsteen és egy Robbie Williams koncert mellett - mit keresnek itt a pókeresek??

 

2011-ben kezdték el tervezgetni az International Stadium Poker Tour-t a Full Tilt Tapie testvérei. Szerintük a kaszinók termei kicsik egy világméretű tornára, így nagyot álmodtak: Az eredeti elképzelés szerint 30 ezer pókeres küzdött volna a 30 millió dollárnyi díjért még 2012-ben. Akkor a versenyt elhalasztották, így lett kitűzve a 2013. május 31-i kezdőidőpont. A módosítás bejelentésekor már csak 20 millió dolláros nyereményalapról beszéltek 20-30 ezer, online selejtezőkről bejutott játékos jelenlétével. 

Úgy képzelték, hogy a jelenlévők tableteken küzdenének a legjobb 3000 közé való bejutásért, akik levonulva a stadion gyepére szemtől szemben, asztaloknál fejezhetnék be a 10 millió dolláros fődíjért való viadalt.

 

Ehhez képest az online selejtezők megkezdése után idén februárban bejelentették, hogy a gyenge érdeklődés miatt mégsem a Wembley-ben, hanem egy közeli konferenciateremben rendeznék a tornát. Márciusban sietett segítségére a Dusk Til Dawn nevű pókerklub, igazgatója, Simon Trumper magára vállalta a rendezvény népszerűsítését és garantálták az egymillió dolláros fődíjat is. Csatlakoztak hozzá más pókertermek is, így március óta és jelenleg is több helyen folynak az online selejtezők a pénteken kezdődő nagy eseményre.

 

Így is már csak 1 millió dolláros első díjról beszélnek, amihez a 300 illetve 3000 dolláros nevezési díjakból elég soknak kell összegyűlnie, de a DTD márciusi számítása szerint 1852 nevezést lazán tudnak teljesíteni. Ehhez képest az ISPT szervezői a héten azt közölték, hogy 550 játékos már biztosan ott lesz a rendezvényen. Nem túl biztató szám, de a remények még megvannak.

 

Jelenleg 4 kaszinóban folyik a bejutásért a verseny, és a rendezők az utolsó pillanatig reménykednek abban, hogy legalább a stadion kis részét megtölthetik a pókeresek, hogy álmaik szerint útjára indulhasson egy hagyomány, amit elképzelésük szerint minden évben más városban, más stadionban rendeznének meg.

Címkék: póker,