Pénteken hatalmas Superdraw nyeremény az EuroMillionson!

2014-10-01
Talán nem véletlen, hogy pénteken, egy nappal az EuroJackpot kelet-európai bővítése előtt rendezik meg az EuroMillions Szupersorsolást. A főnyeremény: 31 MILLIÁRD forint!

 

Ilyen alkalom egy évben mindössze pár alkalommal adódik, 2013-ban ugyan háromszor, de előtte, 2012-ben csak egyszer került sor az EuroMillions Szupersorsolására, vagyis az EuroMillions Superdraw-ra.

 

Mitől különleges az Euromillions Superdraw?

 

Időről időre úgy határoznak az EuroMillions szervezői, hogy 100 millió euróra egészítik ki az EuroMillions lottó aktuális jackpotját. Nem lehet előre kiszámolni, mikor, bár általában évente kétszer van ilyen alkalom. Idén ez már a második. Igazából a harmadik lenne, de júniusban lefújták, mert a jackpot mértéke egyébként is meghaladta a 100 millió eurót.

 

Ez most egy külön húzás?

 

Nem, a Superdraw azt jelenti, hogy a normál húzás keretében a jackpotot hirtelen megnövelik, tehát nem az általánosan megszokott halmozódás után jut el a 100 milliós szintre. Részt venni tehát a szokott módon, a szokott árú Euromillions jeggyel lehet, annyira kell figyelni, hogy a szelvény az október 3-i húzásra szóljon. Vegyük a mostani példát: mivel a tegnapi, szeptember 30-i húzáson volt telitalálatos, a jackpot értéke elvileg visszaállna a minimális, 15 millió eurós szintre. Ám nem ezt történik, hanem pénteken egyből 100 millió euróért izgulhatunk.

 

Honnan jön a pénz?

 

Az Euromillions lottónál minden szelvényből tartalékolnak a szervezők pár centet egy külön nyereményalapba, ehhez nyúlnak hozzá időnként.

 

Tényleg 31 milliárd?

 

Mint a népmesében, igen is meg nem is. A páneurópai lottóban részt vevő országok állampolgárai épp ennyit kapnak bankszámlájukra, hiszen a legtöbb országban a lottónyeremény adómentes. Egy magyar bankszámán megjelenő összeget viszont a NAV jövedelemnek minősít, így 16%-os személyi jövedelemadót és 450.000 Ft egészségügyi hozzájárulást kell kifizetni a pénz után.

 

Ki játszhat a játékon?

 

Elsősorban a résztvevő országok lakói, ők a sarki lottózóban is megvásárolhatják a szelvényt, vagy a saját lottótársaságuknál bizonyos feltételek mellett regisztrálhatnak, és online játszhatnak. A lottótársaságok viszont olyan feltételeket kérnek a regisztrálóktól, amiket más országból származó halandó nem tud teljesíteni, pl. társadalombiztosítási számot, adott országbeli bankszámlaszámot kérnek, vagy egyszerűen a rendszer IP cím alapján azonosít és nem enged továbblépni. 

Viszont ilyen mesés jackpotnál a világ többi részének köztük a magyaroknak is megindul a fantáziája, és szeretne részt venni a jackpotért folytatott küzdelemben. Ha nincs rá lehetősége, hogy személyesen, az adott ország lottózójában vásárolja meg a szelvényt, más módon kell megtennie azt. Ennek az űrnek a betöltésére jöttek létre a lottóközvetítő oldalak, amelyekről továbbiakat itt olvashat.

 

Nézzük, milyen eredménnyel zárultak eddig a Szuperhúzások: 

 

Dátum Egyből megnyerték-e? Történet

2014 június 6
NEM Ez alkalommal fordult elő először, hogy egy EuroMillions Szuperhúzást elhalasztottak amiatt, mert a főnyeremény enélkül is elérte a 100 millió eurós szintet. Egy spanyol szelvénytulajdonos végülis 2014. június 13-án nyerte meg a 137 millió eurós fődíjat.

2014 március 7
NEM A jackpot kétszer halmozódott, míg elérte a £107 milliót amit Neil Trotter nyert meg az Egyesült Királyságból 2014. március 14-én.

2013 november 15 
IGEN Egy spanyol játékos nyerte, aki nem  kívánta nyilvánosságra hozni személyazonosságát.

2013 június 7
NEM A főnyeremény összesen öt(!) alkalommal halmozódott, amíg el nem érte a €187 milliót. Két szelvénytulajdonos között oszlott meg a hatalmas összeg 2013. június 25-én, egyikük Belgiumban, a másik Írországban lakik. 

2013 március 22
NEM A jackpot kétszer halmozódott, és március 29-én egy francia játékos nyerte meg a €132 milliót.

2012 szeptember 28
IGEN Egy spanyol játékos nyerte, aki nem  kívánta nyilvánosságra hozni személyazonosságát.

 2011 október 4
NEM Egyszer halmozódott, a következő húzáson, október 7-én £101 milliót nyert Angela és Dave Dawes az Egyesült Királyságból.

2011 május 10
NEM Egy spanyol játékos nyerte a következő húzáson, május 13-án a €121 milliót.

2010 október 1
NEM A jackpot £113 millióig emelkedett a következő, október 5-i sorsolásra, és egy Egyesült Királyságbeli játékos nyerte.

2010 február 5
NEM A jackpot £112 (€129 million) millióig emelkedett a következő, február 9-i sorsolásra, amikor egy spanyol és egy Egyesült Királyságbeli játékos osztozott rajta..

2009 szeptember 18
IGEN Egy francia játékos nyerte, aki nem kívánta nyilvánosságra hozni személyazonosságát.

2009 március 6
IGEN Egy francia és egy osztrák játékos nyerte, akik nem  kívánta nyilvánosságra hozni személyazonosságát.

2007 február 9
IGEN Egy belga játékos nyerte, aki nem kívánta nyilvánosságra hozni személyazonosságát.