Pelé: akad még teendője a friss aranylabdásnak

2014-01-14
A háromszoros világbajnok szerint még jó darabig hasonló színvonalon kell játszania Ronaldónak, hogy legendás labdarúgóvá váljon.

 

"Nálam mostanáig az utolsó igazán nagy játékos Zidane. Ő legalább tíz évig futballozott nagyon magas szinten" - szögezte le minden idők egyik legjobbja, akit a FIFA tiszteletbeli Aranylabdával jutalmazott hétfő esti, zürichi gáláján. Az irányt ugyanakkor jónak tartja Pelé, szerinte jó úton jár Cristiano Ronaldo, akit egyúttal jeles portugál elődjéhez, a január 5-én, 71 éves korában elhunyt Eusébióhoz hasonlított a brazil Fekete Gyöngyszem.

 

"Ma Messi és Ronaldo a többiek felett áll. Ronaldo egy kicsit Eusébióra emlékeztet engem. Ő is jó kötésű, emellett rendelkezik a nagy játékosokra jellemző eleganciával és kreativitással" - folytatta Pelé, majd arról is beszélt, hogy míg a múltban komoly jelentősége volt a szavazás végkimenetelét illetően egy-egy nagy torna, leginkább világbajnokság megnyerésének, addig - amint azt Cristiano Ronaldo és Lionel Messi példája mutatja - ma már ez nincs így.

 

"Ezzel nem azt mondom, hogy a világbajnokság megnyerése már nem fontos szempont, hanem azt, hogy a Bajnokok Ligája-szereplést hasonló súllyal veszik figyelembe" - tette hozzá. Cristiano Ronaldo 2008 után második alkalommal érdemelte ki a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését. A Real Madrid világklasszis futballistája szoros küzdelemben előzte meg két riválisát, az FC Barcelona elmúlt négy alkalommal aranylabdás argentin játékosát, Lionel Messit és a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München francia szélsőjét, Franck Ribéryt.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,