PAOK - Ajax: Amszterdamban ismét a BL-főtábla a cél

2019-08-06
Az Ajax rengeteg pénzt szerzett az előző év teljesítményével. Nem elég, hogy az UEFÁ-tól kapta a zsetont, játékosait is magasabb áron tudta értékesíteni nyáron.

PAOK - Ajax

BL-selejtező

 

Online sportfogadás tipp:  Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1,79

Kezdés:  2019.08.06. 19:00

 

De Ligt és de Jong távozott, utóbbi a Barcához, előbbi a Juvéhoz. Mindkét játékos 75 millió Euróért kelt el. Nem biztos, hogy nem lesz még távozó, de az amszterdami klubvezetés egész szépen egyben tartotta ezt az együttest. És igazából hiába nevelő klubként ismerjük az Ajaxot, ahol kimeríthetetlen az utánpótlás, azért egy BL elődöntőhöz kellenek a rutinos spílerek. Emlékezzünk csak a Monacóra, amely szintén futott egy kirobbanó idényt, aztán gyakorlatilag mindenkit eladott, és majdnem búcsúzott az élvonaltól.

Az Ajax klubvezetése szépen együtt tartotta a csapat magját. Sikerült igazolni is, olyan játékosok, mint például Promes visszatért kölcsönből, szóval az Ajax nem igazán lett gyengébb! Ziyech, Neres, Tadic, Schöne maradt, aztán itt van Promes, aki a Sevillánál is alapember volt, kreativitásban ebben az idényben sem lesz hiány. Kérdéses inkább a védekezés lesz, de Ligt és de Jong hiánya azért hétvégén is érződött, hisz az amszterdamiak az első bajnokin 2-2-őt játszottak a Vitesse ellen.

Egy dolog biztos, az Ajaxnak nem lesz könnyű dolga a PAOK ellen. Ez a görög csapat bivalyerős. Szerencse vagy se, de a felkészülési időszakban két holland csapattal is megmérkőzött, így felkészülhetett a 4-3-3-ból is. Igazi nemzetközi társaság a PAOK, a görögök mellett 16 náció delegál legalább egy légióst ebbe az együttesbe. Lengyel, egyiptomi, svéd, portugál, holland, horvát, albán, marokkói válogatott kaliberű játékosok, ez a PAOK nagyon komoly erőt képvisel jelenleg. Támadó focit játszik, a felkészülési meccseken ontotta a gólokat. a Zwolle-nak 2-őt, a Kolozsvárnak 5-öt vágott. A Sint-Truiden 4-et kapott, az Anderlecht 3-at. Megmérkőztek még a Fortuna Sittarddal is, ott is 5 gólt szerzett a PAOK. Nem gyenge!

Ami a párharcot, illetve az első meccset illeti, az Ajax idegenben gólokat akar lőni, a PAOK otthon nyerni szeretne. Ha az előző idényre visszaemlékszünk, az amszterdamiak idegenben jobban játszottak. Meg több mákjuk is volt, de az tény, hogy idegenben minden ellenfelüket meglepték. Győzelem a Real Madrid, Juve-Tottenham trió ellen, iksz a Benfica és a Bayern ellen. Nem akármilyen eredménysor. A főtáblán az Ajax minden idegenbeli meccsén lőtt gólt Most is várunk legalább kettőt, viszont az nem valószínű, hogy a védekezést illetően sikerül hiba nélkül lehozni ezt a találkozót a rendkívül potens PAOK ellen.

Címkék: sportfogadás, tipp,