Nürnberg - Dortmund: Magához tér a Borussia?

2019-02-18
A Bundesliga 22. fordulójának záró mecce rendhagyó, hétfő esti időpontban kerül megrendezésre. A még listavezető BVB a sereghajtó Nürnberghez látogat.

Nürnberg - Borussia Dortmund

Online sportfogadás tipp: Dortmund győzelem

Unibet odds: 1,41

Kezdés: 2019.02.18. 

 

A bevezetőben írtuk, hogy még listavezető a BVB, de könnyen lehet, hogy már nem sokáig. Nincs jó formában a sárga-fekete mezes alakulat, a bajnokságban két remi után a BL-ben jött az igazi KO. A Dortmund 3-0-ra kapott ki a Wembleyben, és bár nem lehet kijelenteni a BVB kiesését, azért innen csoda lenne a továbbjutás.

Valószínű, hogy innentől a bajnokságra kell minden energiát fordítani, mert ha nyer a BVB a Nürnberg ellen, akkor visszaáll az öt gólos különbég a Bayernhez képest, ami bár nem sok, de kevésnek sem nevezhető.

A Nürnberg formájáról sok jót nem lehet írni, de ez hetek óta igaz. Az erster FC 15 forduló óta nem érezte a győzelem mámoros ízét, valószínűleg nem is emlékeznek már rá a srácok. Aztán, ha visszagondolnak a BVB elleni őszi meccsre, valószínűleg most sem reménykednek abban, hogy sikerül zsebre tenni mindhárom pontot.

Ősszel a Dortmund 7-0-ra verte a Nürnberget, azon a meccsen nem egy, de inkább két-három osztály különbég volt tapasztalható. Gyakorlatilag esélytelen volt a Nürnberg, de egy 7-0-ás zakón igazából még elemezni sincs mit, nem voltak egyenrangú partnerek. Azóta a Nürnbergnél Köllnert menesztették múlt héten, Schommers vette át ideiglenesen a csapatot. Soha jobbkor, pont amikor a listavezető érkezik...

Ok, hogy a BVB-nek volt két bajnoki döntetlenje, beleszaladt egy 3-0-ba a BL-ben, de ez a Nürnberg nem napok, nem hetek, de hónapok óta nyeretlen. Ehhez képest 1,40-es szorzón tehetjük meg Sanchók győzelmét. Ráadásul a BL-meccs miatt nem vasárnap, de hétfőn lépnek pályára, így még a Nürnberg azt az előnyt sem élvezi, hogy a BVB fáradtabb lesz a BL miatt.

Reus a visszatérés küszöbén, de valószínűleg ezt a meccset még kihagyja. A Nürnbergnél Lippert sérült, Rhein eltiltott. A keret alapvetően keskeny, szóval az őszi 7-0 után most sem vár könnyű meccs a Nürnbergre. Valószínű, hogy 7 nem lesz közte, de 2-3 gól biztosan.

Címkék: sportfogadás, tipp,