Női kézilabda BL - Sima győri győzelem Dániában

2013-02-12
Második mérkőzését is könnyedén nyerte a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében: a magyar bajnok hétfő este a dán Randers vendégeként diadalmaskodott 25-18-ra.

 

Női BL, középdöntő, 2. forduló:

I. csoport:

Randers (dán)-Győri Audi ETO KC 18-25 (9-14)

a magyar csapat gólszerzői: Görbicz 6/5, Löke 6, Lekic 3, Orbán 3, Amorim 3, Rédei-Soós 2, Radicevic, Kovacsics 1-1

 

Több kimaradt akció után a negyedik percben a magyar bajnok szerzett vezetést, és gyorsan kirajzolódott, hogy az ETO védelme a megszokott magas színvonalon zár. A nyolcadik percben, 1-3-nál a hazaiak időt kértek, de nem változott szinte semmi. Támadásban, ha Lökéhez került a labda, gól vagy hétméteres lett belőle, a dánok bénultan nézték, miként játszik velük a Győr (1-5). Később valamelyest rendezte sorait az északi gárda, emiatt 4-7-nél már a vendégek kértek időt, ugyanis megtorpant a kezdeti lendület. 

 

A cserék jót tettek a Randersnek, aminek köszönhetően indításgólokkal felzárkózott (7-8) a dán csapat. Csakhogy a riválisnak is voltak tartalékai, sorozatban szerzett három találattal megint megnyugtató lett a különbség, amely a szünetre ötgólosra hízott.

 

A fordulást követően mintha az öltözőben maradt volna a magyar bajnok, ezt három gyors góllal használta ki a dán alakulat. A "rövidzárlat" ugyanakkor nem tartott sokáig a győri oldalon, a Görbicz-Löke páros két remekbeszabott akció végén volt eredményes, majd a válogatott irányító hetesből is betalált, így először a találkozó során hatgólosra nőtt a különbség (11-17).

 

A kezdeti lendületet követően a dánoknak több mint tizenegy percre volt szükségük ahhoz, hogy újra gólt szerezzenek, sőt, ezt újabb kettővel toldották meg, Ambros Martin győri vezetőedző pedig időt kért. A kívánt eredményt ez sem hozta, ráadásul emberhátrányba került a tavaly BL-döntős magyar csapat, ennek ellenére Löke egy szenzációs góllal és egy kiharcolt kiállítással törte meg a több mint tízperces csendet. A hajrában a végig kiválóan teljesítő Katrin Lunde több nagyszerű védést is bemutatott, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a vége hétgólos győri siker lett.

 

Az ETO szombaton a hozzá hasonlóan hibátlan mérleggel büszkélkedő Larvik otthonában lép fel.

 

Vasárnap játszották:

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Larvik (norvég) 18-20 (9-8)

 

Az állás:

1. Győr 4 pont (52-35), 2. Larvik 4 (45-37), 3. Podgorica 0 (35-47), 4. Randers 0 (37-50)

 

II. csoport:

vasárnap játszották:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 35-34

Krim Ljubljana (szlovén)-Oltchim Valcea (román) 28-24

 

Az állás:

1. Ljubljana 4 pont (57-48), 2. FTC 4 (58-56), 3. Valcea 0 (46-51), 4. Zvenyigorod 0 (58-64)

 

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az elődöntőbe.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,