NFM: a jogszabályok szerint történik a pályázati anyagok adatkezelése

2013-05-28
Minden tekintetben a jogszabályok szerint történik a dohánytermék-kiskereskedelmi koncessziós pályázati anyagok adatkezelése - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel Varju László keddi kijelentéseire reagálva.


A független országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) elképzelhetőnek tartja, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél, illetve az NFM-ben is megsemmisítik a trafikpályázatok adatait. Varju László közölte, értesüléseik szerint mindkét helyen "gőzerővel folyik" a számítógépek lecserélése.
Az NFM és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. "a leghatározottabban cáfolja" a Demokratikus Koalíció "minden elemében téves" értesüléseit - olvasható a közleményben.
A tárca hozzáfűzi, hogy sem a minisztériumban, sem pedig a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél nincs folyamatban a számítógépek lecserélése, sem a koncessziós pályázati eljárás bármely adatának megsemmisítése. A pályázati anyagokkal kapcsolatos adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályok szerint történik.
A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat lebonyolítása a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényben és a koncesszióról szóló törvényben foglaltak alapján, a törvényes eljárási rend betartásával, európai irányelveket követve, a törvényben foglalt célok maximális szem előtt tartásával történt meg - írja a fejlesztési minisztérium.


Forrás: MTI