Newcastle United- Manchester City: Gálát nem, de sima City győzelmet várunk

2019-01-28
Angliában a Ligakupa és FA Kupa meccsek után ismét jönnek a bajnokik. A Premiershipben a 24. fordulót hétköznap bonyolítják, a Szarkák például kedd este fogadják a bajnokaspiráns Manchester Cityt.

Newcastle United - Manchester City

Online sportfogadás tipp: 3,5 gól alatt

Unibet odds: 1,66

Kezdés: 2019.01.29.  21:00

 

Pocsékul sikerült a Newcastle csapatának az ünnepi időszak a PL-ben. Meccset nem nagyon nyert, pontokat nem nagyon szerzett. Aztán a Cardiff ellen január 19-én megtört a jég, sikerült egy 3-0-ás győzelmet aratni, de ez igazából semmi más sem volt, mint tűzoltás. A Cardiff Cityt illet megverni, helyet is cserélt a tabellán a két együttes.

A Szarkák kijöttek a veszélyzónából, de könnyen visszakerülhetnek oda. A Man. City után mennek Londonba a Tottenhamhez, majd szintén idegenben játszanak a Wolwerhamptonnal. Ezek közül akár mind vesztes meccs lehet, aztán február végén jönnek majd ismét a papíron a Newcastle-nek álló találkozók.

A Man City eseménydús napokon van túl, játszott a Ligakupában (a 9-0 után ezúttal 1-0-ra verte a Burtont tartalékosan), és játszott az FA Kupában is. Utóbbi sorozatban a Burnley volt az ellenfél, de nagyon simán, 5-0 arányban kapott ki. A Burnleyt és az FA Kupát már komolyan vette Guardiola, az alapcsapatot küldte pályára.

A kupameccseket magabiztosan hozta a City, és ugyanezt várjuk a Newcastle elleni bajnokitól. Viszont ha megnézzük, hogy Jesúsék e találkozót követően az Arsenalt fogadják még ezen a héten, aztán érkezik a Chelsea, akkor látjuk, hogy ezek nem épp gyógymeccsek.

Ami biztos, hogy a Guardiola-csapat hat tétmeccs óta nem kapott gólt. Az is biztos, hogy a Szarkák támadójátéka vérszegény. Ugyanakkor a védekezése nem rossz, a 31 kapott gól az tényleg kiváló adat. Viszont pont azért, mert nincs egyensúly a védekezés és támadás közt, így a lőtt gólok száma is kevés. Ha a csapat a védekezésre koncentrál, nem marad energia támadásokat építeni. A 19 lőtt gólnál rosszabb adatot csak a sereghajtó, fix kieső Huddersfield tud felmutatni.

Röviden összefoglalva: A Newcastle nem kap sok gólt, de nem is lő sokat. Benitez csapatának játékát sokszor szenvedés nézni, a gólok sokszor csakis egyéni alakítások révén születnek, nagyon ritka a szép, kidolgozott, sokpasszos akció. A City pedig csak arra fog koncentrálni, hogy lehetőleg senki se dőljön ki a sorból, és zsebben legyen a három pont. Vélhetően igazi türelemjáték lesz ez de Bruyne-ék számára, de ha feltörik majd a Newcastle-t, Lescellesék akkor sem fognak kinyílni, és nem fognak kockáztatni. Ráadásul a City ellen eleve nehéz akár 2-3 perces időszakot is dominálni, hisz a labda éjjel-nappal a Fernandinhóéknál van.

Tippünk egy szűkebb City-siker, mondjuk egy 0-2, esetleg 0-3, ami még szintén jó nekünk. Vélhetően nem fognak rámenni a biztos vezetés után arra, hogy kivégezzék az ellenfelet, kell az energia majd a rangadókra!

Címkék: sportfogadás, tipp,