Nem fizették ki a 9 milliárdos nyereményt

2012-02-03
Egy iowai nő beperelte a Waterloo kaszinót, mert nem hajlandó kifizetni neki azt a 42 millió dolláros (9 milliárd forintos) jackpot-ot, melyet egy nyerőgépen nyert meg.


Pauline McKee az Isle Casino Hotel egyik, Miss Kitty nevű gépén játszott júliusban. A 87 éves illinoisi hölgy már jó ideje etette a gépet, legtöbbször veszített, de pár menetben azért nyert is valamit. Egyszer csak a képernyő villogni kezdett, és azt mutatta, hogy 42 millió dollárt nyert. A gép egyébként 10.000 dolláros nyereményt reklámozott.


Miután egy vizsgálat azt állapította meg, hogy a jackpot egy számítógépes hiba miatt lett ekkora, a kaszinó úgy döntött, hogy nem fizeti ki a nyereményt.


McKee szerződésszegés és csalás miatt indított pert a kaszinó ellen a Black Hawk Megyei Bíróságon. A kaszinó nem reagált a vádakra, de az Iowai Szerencsejáték Bizottság (IRGC) nyomozása azt állapította meg, hogy a jackpot nem érvényes. 

A nyerőgép meghibásodások nagyon ritkák az iowai kaszinókban, mondta Brian Ohorilko, az IRGC szerencsejáték igazgatója. A bizottság csak egy-két ügyben vizsgálódik ki évente az egész állam területén.

„Mielőtt egy játékot engedélyeznek, szigorú tesztelésen kell átesnie. A modern nyerőgépeket komputerek vezérlik, és chip-ek vezérlik a játék véletlenszerűségét.” mondat Ohorilko. „De hát mégiscsak számítógépek, így néha azért előfordulhat ilyesmi.”


McKee ügyvédei többek közt azzal érvelnek, hogy a kaszinó tudta, hogy szoftverfrissítésre van szükség, azonban nem lépett ez ügyben.Címkék: nyeremény, nyerőgép,