Nem fizet a fogadóiroda az olimpiai bronzérmes nagymamájának

2012-08-23
Az olimpián bronzérmet nyert brit tornászcsapat egyik tagjának nagymamája 201-es szorzóval fogadott arra, hogy unokája érmet nyer, a fogadóiroda azonban nem hajlandó neki fizetni, mondván, csapatban szerezte azt, nem pedig egyéni számban.

 

A 66 éves Linda Aldred 5 fontot tett fel 201-es szorzóval arra, hogy unokája, Sam Oldham érmet szerez az olimpián.  A 19 éves fiú végül valóban bronzérmet nyert Louis Smith, Kristian Thomas, Max Whitlock, Daniel Purvis oldalán a londoni olimpián. Ez volt a brit tornászcsapat első olimpiai érme az 1912-es bronz óta. 

 

Azonban mikor Sam büszke nagymamája elment a Betfred fogadóirodába, hogy felvegye 1000 fontnyi nyereményét, ott azt állították, hogy nem jogosult arra. Az eset után a hölgy panaszt tett egy fogadásokat elbíráló független szervezetnél (IBAS). „Jelenleg egyeztetünk az IBAS-szel, és reméljük, hogy minden tekintetben kielégítő döntés születik az ügyben.”

 

Mrs Aldred egyébként a nottinghami Betfred irodában tette meg a tétjét, abban a városban, ahol az unokája is él, aki nagyon közel állt a hat éve, július 31-én meghalt nagyapjához – érdekes egybeesés, hogy Sam pont ezen a napon vette át idén a bronzérmét.

 

„Úgy gondoltam, hogy jó ötlet, mivel Sam nagyapja, Eric nagy sportfogadó volt, így a húgom és én úgy határoztunk, hogy az emlékére közösen fogunk fogadni. Sosem voltunk még fogadóirodában ezelőtt. Arra fogadtunk, hogy Sam nyer valamilyen érmet. Nagyon örülök, hogy Sam nyert, ez sokkal nagyobb dolog, mint a pénz, de jól jött volna a nyeremény, hogy meg tudjam venni a jegyemet, hogy láthassam Sam-et a 2016-os riói olimpián.”