Nem éri meg kaszinókkal ujjat húzni, még akkor sem, ha milliárdos vagy

2014-08-18
Véget ért a londoni Ritz kaszinó és Oman külügyminiszterének felesége közötti per; az asszonynak fizetnie kell, a kaszinó nem felelős azért, hogy a játékfüggő hölgy 2 millió fontot vesztett egyetlen éjszaka alatt.

 

Noora Abdullah Mahawish Al-Daher, ahogy már korábban is megírtuk, 2012 áprilisában, mint már oly sokszor, Londonban múlatta az időt. Az apja és férje révén is dúsgazdag hölgy gyakran látogatott el London különböző kaszinóiba, így a Ritz-be is, és általában vesztett. Nem volt ez másképp a kérdéses, április 3-i éjszakán sem.

 

Noora szerint a kaszinó alkalmazottai tudták, hogy ő szerencsejáték függőségben szenved, mégis folyamatosan biztatták a játékra, sőt, hitelkeretét is megnövelték a helyszínen, melyért cserébe ő csekkeket állított ki. A nő szerint a játékbarlang alkalmazottainak felelősen kellett volna viselkedniük, és megakadályozniuk őt abban, hogy ilyen hatalmas pénzeket tegyen fel tétként, és valószínűleg ezért úgy intézkedett, hogy csekkjei fedezetlenné váljanak, mire a kaszinó beváltja azokat.

 

 

A kaszinó úgy nyilatkozott, hogy hiába is akadályozták volna meg a hölgyet a játékban, az ő megnyilvánulásaiból látszott, hogy mindenképpen játszani akart, így csak annyi történt volna, hogy átmegy egy másik kaszinóba, és ott folytatja, ahol náluk elkezdte. Megütköztek azon, hogy nem tudták beváltani a csekket, és persze bírósághoz fordultak. A hölgy 1 millió fontot 2012 decemberében ki is fizetett, azonban visszautasította az összeg másik felének a kifizetését.

 

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte azt, hogy Noora családja 3 hónappal a kérdéses eset után egy Las Vegasi kirándulás során újabb 3 millió fontot veszített. A bíró szerint Noora állításának, miszerint a kaszinó alkalmazottjainak meg kellett volna akadályozniuk őt a játékban, semmiféle jogi alapja nincs, egyúttal kötelezte őt az 1 millió font (közel 400 millió forint) megfizetésére.

 

 

Címkék: bulvár, kaszinó,