Negyedszer vitte a főnyereményt a nyugdíjas!

2013-05-17
A lottón, vagy más szerencsejátékon megütni a főnyereményt sokak álma: bárcsak bejönne egyszer! – így gondolkodnak legtöbbször a játékosok. Ők vélhetően irigylik azt a nyugdíjas postást, aki már sorozatban negyedszer nyer hatalmas összegeket szerencsejátékon.

 

Az amerikai Virginia államban, Woodbridge-ben élő Melvyn Wilsonra először 2004-ben kacsintott Fortuna istenasszony. Akkor kaparós sorsjegyen 25 ezer dollárt nyert – ez mai árfolyamon több mint öt és félmillió forint.

 

A szerencse azonban ezután sem hagyta magára, sőt, úgy tűnik egyre inkább mellészegődött. A következő évben ugyanis kétszer is elvitte a jackpotot két másik kaparós sorsjeggyel. Először egymillió dollárt nyert - ez most 226 millió forintot ér, -  majd újabb félmilliót.

 

Melvyn most megint 500 ezer dollárt nyert egy virginiai lottójátékon. Az utóbbi években így összességében több mint kétmillió dollárt zsebelt be, ami majdnem félmilliárd forintnak megfelelő összeg.

 

A férfi 2007-ben vonult nyugdíjba a postától. – Én csak megfelelő helyen voltam a megfelelő időben – állította hihetetlen szerencsesorozatáról.

 

A virginiai milliomos-mánia nevű szerencsejátékon egyébként jelenleg 2 millió dollárt lehet nyerni és a szabályok szerint csak két sorsjegy vásárlónak van lehetősége, hogy elvigye ezt az nyereményt.

 

Melvynnek azonban az ő szerencséjével inkább egy másik, számhúzós játékra, a Powerball nevűre kellene jegyet vennie, mivel azon most minden idők harmadik legnagyobb nyereményét, 360 millió dollárt lehet elvinni. Ez 83 milliárd forintnak megfelelő, elképesztő összeg.

 

Amerikában egyébként néha hihetetlen pénzeket nyernek a lottón, a legtöbbet a MegaMillions nevű játékon tavaly, mikor 656 millió dollár volt a jackpot.

 

 

Forrás: MTI