NBA: LeBron James, megy vagy marad?

2018-06-11
LeBron James és csapata, a Cleveland Cavaliers simán 4-0-ra bukta el a finálét a Golden State ellen. Sokan rebesgetik, hogy ezek után biztosan távozik, de mi van, ha mégsem?!

NBA - Eligazol-e LeBron James, és ha igen, akkor hová?

LeBron James egyszer már távozott a Cavstől, bajnok lett, majd visszatért, és Cleveland városának is hozott egy bajnoki címet. Az NBA történetének egyik legjobb játékosa, és ez tény, függetlenül attól, hogy hány gyűrűt nyer, vagy hányat nem. Robert Horry például hétszeres bajnok, aztán nem úgy emlegetjük őt, mint az NBA egyik legjobbja.

James dönthet, megy vagy marad, a mi véleményünk pedig az, hogy marad. Az unibet oddsait vizsgálva a két legesélyesebb csapat Philedelphia és Houston. De miért menne a Sixers-hez James? Eleve ott van Ben Simmons, aki nagyjából hasonló stílusban játszik, mint LBJ, csak neki nincs külső dobása. Viszont van jövője, az NBA egyik legígéretesebb játékosa. Ha James oda igazolna, Simmons-szal nem tudna mit kezdeni a Sixers. Ráadásul Embiid sérülékeny játékos, szóval a Sixers nem pálya.

A másik esélyes csapat James jövőjét illetően a Houston. Viszont itt ugyanaz a helyzet, mi lenne akkor Hardennel? Harden is labdaéhes, James szintén. Lehet, hogy James nem irányító méretekkel rendelkezik, de napjainkban kár posztokról beszélni, amikor egy Giannis irányít. James azt játssza, mint Harden. A Rockets elvileg deAndrét nézte ki magának, meglátjuk.

Esélyes csapat a Lakers, és a Boston, két nagy múltú együttes. Ám jó kérdés, mit keresne James a Lakers-nél? Nincs ott helye, ott vannak a fiatalok, és ott van Thomas is. A Lakersnél meg ismét együttes játszana vele? Vagy tegyük fel, odaigazol, de ha megteszi, akkor is ott lesz a Houtson és a Golden State, mint nyugati óriások. Ha már Lakers, akkor inkább George neve merül fel, aki valószínűleg nem akar még egy évet Westbrook mellett tölteni, elég volt abból egy is.

 

A Western Conference nem opció

Ha nyugatra igazol, akkor benne van a pakliban, hogy döntőbe sem jut, mivel a Golden State ászai még éveken át játszatnak így együtt, nyeregethetik a bajnokságokat. Ennek alapján megéri maradni keleten, és talán megéri maradni a Cavsnél. De ha már eligazol, akkor se nem Lakers, se nem Houston. Tuti marad keleten, de ha már távozni akar, akkor valószínűleg Boston lesz a befutó. Ha így van, akkor valószínűleg Irving megy, és erre szintén van sansz, elvileg New York felé kacsingat. James így egyfajta mentora is lehetne a fiataloknak, ott lenne Hayward, aki sajnálatos sérülése miatt szinte a labdát sem pattintotta le Boston mezben. Ha James Bostonba megy, akkor egyértelműen Kelet első számú favoritja lenne a Celtics, szinte garantált lenne a döntő. A Cavs nyílván James nélkül rájátszásba sem jutna. A Toronto most sem volt faktor, a Sixerst pedig James nélkül is kiverte a Boston, hát akkor mi lenne, ha ott lenne még LBJ és Hayward... A mi tippünk tehát az, hogy James vagy marad (5.50), vagy ha mindenképp eligazol, akkor sem nyugat az opció, hanem Kelet és a Celtics (15.00).

Ő is át fogja gondolni, és a Celtics azért nem rossz opció. Eleve bajnokesélyes csapat, és van múltja. Simán jól állna LeBronnak a Celtics meze is. Nyílván mi is csak tippelünk, de azért mindent nem szabad elhinni, amit írnak. Houston és Los Angeles nem pálya LBJ-nek, mint ahogyan egyik nyugati csapat sem.

Címkék: sportfogadás, tipp,