Napi tippajánló: Unicaja Malaga - Gescrap B. Bilbao

2012-03-01
A férfi Euroliga sorozat második csoportkörének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a mai napon. A Malaga és a Bilbao csatája pikánsnak ígérkezik, ugyanis mindketten spanyolok. Azonban feltétlenül meg kell említeni, hogy valódi tétje csak a Bilbao számára van ennek a mérkőzésnek, az Unicaja már semmiképp sem juthat tovább!

Unicaja Malaga – Gescrap B. Bilbao
Euroleague Basketball

Tipp: Bilbao
Odds: 1.35
Iroda: Bet365
Kezdés: ma 20:45

A kérdés tehát az, hogy keresztbe tesz-e a Malaga a Bilbaonak? Szerintünk nem, sőt épp ellenkezőleg. Zöld utat adnak a vendégeknek.

Amúgy, ha lenne tétje a hazaiak számára, akkor biztosan nem 1.35 lenne a vendégek szorzója. A baszkok ugyanis idegenben még nem nyertek meccset, ellenben otthon 3-ból hármat behúztak. Az Unicaja játékosait aligha fogja motiválni ez a meccs! Legutóbbi fordulóban a szintén spanyol Real Madrid dolgát sem nehezítették meg, nagyon simán 86-65 arányban nyertek a fővárosiak. De amúgy is kilóg az Unicaja ebből az ’F’ csoportból. A legszorosabb meccsükön is 11 ponttal kaptak ki, a Bilbao is elverte őket otthon 15 ponttal.

A Malaga már inkább a bajnokságra koncentrál. Nem fogják egy olyan meccsen fárasztani magukat, ahol számukra teljesen tét nélküli a meccs. Hogy 0-6-al végeznek, vagy 1-5-el, az számukra teljesen mindegy. A Bilbao viszont épp fordítva csinálja, ők a bajnokságot hanyagolják jobban, hétvégén is vereséget szenvedtek a Murciától. A volt Spurs játékos, Ime Udoka vezérletével 73-69 arányban elverték Mumbruékat. De várható volt, a Bilbao e meccs előtt a Siena ellen tudott nyerni egy végletekig kiélezett meccsen, amely valószínűleg a továbbjutást jelentette nekik. Ehhez persze ma még nyerni kell, de ez könnyebb feladatnak ígérkezik. Fisher D’or, Mumbru, Hervelle, Banic, Aaron Jackson, Raul Lopez, Roger Grimau, mind-mind rutinos játékosok, és nagyon jól össze van téve most ez a Bilbao. Óriási bravúr lenne tőlük, hogy a Real-t megelőzve mennek tovább ebből a négyesből a Siena mellett.

Az Unicaja játékosait már nem érdekli az EL. Ők már a hétvégi Zaragoza elleni bajnokira készülnek. A látszatra azért biztosan ügyelnek, hogy egy percig se tűnjön bundának, de nagyon valószínű, hogy a háttérben folytak tárgyalások a két klub között.

De tegyük fel, hogy teljesen tiszta lesz a meccs. A Bilbao játékosai akkor is sokkal motiváltabbak, míg az Unicaja csak nyűgnek tekinti ezt a meccset. Ha Fisherék megverték múlthéten a Sienát, akkor egy Malaga sem fogja őket megállítani!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,