Napi tippajánló: Szerbia-Németország

2012-01-17
Tegnap elkezdődött Eindhovenben a 2012-es férfi és női vízilabda EB. Magyarország a női és a férfi mezőnyben is ott van, a fiúk tegnap már be is mutatkoztak a tornán. Nagyon könnyedén megverték a világbajnoki címvédő olaszokat, és ezzel valószínűleg a csoportelsőség is megvan. Tippünk ma a Szerbia-Németország meccsről érkezik, ahol könnyen előfordulhat meglepetés!

Szerbia-Németország
Eindhoven – Vízilabda EB

Tipp: Németország +4.5 gól
Odds: 1.85
Iroda: unibet
Kezdés: 14:30

Németország válogatottja sokat fejlődött az elmúlt években. Ezt persze tegnapi a 7-13-as vereségük nem bizonyította, Montenegró viszonylag simán intézte el őket. Szerbia sem bízott sokat a véletlenre bemutatkozó meccsén, Spanyolországot verték 8-5 arányban. Azon a találkozón a hispánok két negyedet bírtak, aztán a szerbek ha nehezen is, de behúzták a meccset. Kemény védekezésüknek köszönhették a győzelmet, a meccs első negyedében gólt sem kaptak, az is igaz, hogy mindössze egyet dobtak.

Dejan Udovicic, déli szomszédaink mestere nyilatkozott a torna előtti napokban, és fura módon egész őszintén beszélt a tornáról és a csapatáról. Nem idézzük szóra szerint, mert az hosszú lenne, de a lényege a következő volt: 2012 az Olimpia éve, és minden csapat arra készül. Ez az EB most nagyon sok csapatnak nem annyira fontos, mindenki Londonra összpontosít. Többen valódi felkészülési tornaként tekintenek az EB-re, ami így elsőre furcsán hangzik. Az Eindhovenben szereplő csapatok többségének már megvan a kvótája, így a Hollandiában kintlévő csapatok közül csak kettőnek nem lesz lehetősége selejtező tornán részt venni. De arról is szólnak hírek, hogy Brazília lemondja a szereplést, így mindössze egy csapat nem szerez indulási jogot a selejtező tornára, ami Edmondtonban lesz.

A jobb csapatoknak tehát biztos a helye Londonban. Udovicic azt is elmondta, hogy nagyon nehezen tudja motiválni a csapatát! Ez az első meccsükön nem látszott, de azért ahhoz a 8-5-ös győzelemhez az is kellett, hogy a spanyolok támadásban nem nyújtottak maradandót. A fogadóirodák +4,5-ös hendikeppel adják a németek győzelmét, ami elég jónak tűnik. A szerbek megnyugodtak, hogy megvan az első siker, Németországnak viszont nagyon kellene az első pont, mert erős a csoportjuk! Szoros meccset fognak játszani a szerbekkel, még az is benne van, hogy egy ikszet elcsípnek, és kicsit megtréfálják a szerbeket. Déli szomszédaink képesek rá, hogy egy-egy lyukas meccsel borzolják a szurkolóik idegszálait! Kevés gólos meccsre kell számítani, ami a tipp szempontjából csak jó! Kemény védekezés az alapja mindkettejük játékának, itt nem fognak 14-14 gólt dobni a csapatok. Ha valaki eljut 10-11 gólig, az egész biztosan nyeri is a meccset!

Címkék: sportfogadás, tipp,