Napi tippajánló: Schalke 04-Athletic Bilbao

2012-03-29
Ma 21:05-től rendezik az Európa Ligában a négy negyeddöntő első mérkőzéseit. A Manchester Unitedet búcsúztató Bilbao ma Németországban vizitál, Gelsenkirchenben a Schalke 04 vendége lesz. Mindkét együttes kupaspecialista, nézzük mire számíthatunk.

Schalke 04 - Athletic Bilbao

Tipp: 2-3 gól

Odds: 1.95

Iroda: bet365

Kezdés: 21:05

A Bilbao senkitől és semmitől sem tart. Ezt a United elleni kettős győzelmük is jelzi. Ma a Veltins Arénában azért legalább annyira nehéz dolguk lesz, mint a Man. U ellen, sőt talán még nehezebb. A Schalke ugyanis hazai pályán mindenkit kivégzett az idei sorozatban. A HJK-tól kezdve egészen az utolsó párharcig, senkinek sem sikerült Gelsenkirchenben a királykék csapatot legyőzni.

A Bilbaonak lehet rá esélye. Mint említettük, igazi kupaspecialista együttes, nem véletlen, hogy a spanyol Király Kupában is döntőt játszanak a Barcelona ellen. Mivel a következő EL indulásra már megvan a jog a Király Kupának köszönhetően, így az sem lesz tragédia, ha a bajnokságban a 10. hely körül végeznek. A kettős terhelés sokat kivett a csapatból, hisz az EL-ben és a bajnokságban Bielsa ugyanazokat játszatja. Összehasonlítva a keretüket például a Schalkéval, azt kell mondanunk, hogy a németeknek sokkal bővebb a kerete.

De a Bilbao játékosai igazán akarják a sikert, tudnak egymásért küzdeni, és ennek meg is van az eredménye. Ráadásul van egy Llorentéjük, aki 1-2 gólra minden meccsen jó lehet. Aki a Bilbaonál Llorente, az a Schalkénál Klaas Jan Huntelaar. A holand támadó hihetetlen ütemben termeli a gólokat. Legutóbb a klub mindkét gólját ő szerezte a Leverkusen ellen, megállíthatatlan az idei szezonban a holland 'Hunter'

A tippünk erre a találkozóra, hogy 2-3 gól fog születni. Ahhoz túl stabilak ezek a csapatok, hogy nagyon megszórják egymást. Itt elképzelhetetlen 0-3, vagy 3-0. Sokkal inkább lehet számítani egy szoros 1-1-re, vagy 2-1-re. A legtöbben 2-0-át prognosztizálnak, aminek a német szurkolók biztosan nagyon örülnének.

De az sem valószínű, hogy ezek a csapatok ne lőjenek 2-3 gólt kilencven perc alatt. Az egyik oldalon Huntelaar, a másikon Llorente, és azt se feledjük, hogy a baszkok az Old Traffordon is győzelemre játszottak, itt sem fognak alibi futballt játszani.

Sok sikert a tipphez, a mérkőzéshez pedig jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,