Napi tippajánló: Románia - Spanyolország

2012-02-06
A mai napon rendezik a Futsal EB első két negyeddöntőjét a horvátországi tornán. Talán a négy közül ez a legegyértelműbb találkozó, Spanyolország továbbjutása mindössze 1.05-1.10 körüli szorzóval fizet a fogadóirodáknál.

Románia-Spanyolország
Futsal Euro 2012

Tipp: 5.5 gól fölött
Odds: 1.65
Iroda: bwin
Kezdés: 18:30

Romániában a futsal klubszinten is elég komoly, a válogatott pedig idén kijutott az EB-re. Itt az ’A’ csoportban a horvátok mögött másodikak lettek a csehek elleni győzelmüknek köszönhetően. A románok teljesítették a kitűzött célt, hisz a továbbjutás megvan. Innentől számukra minden meccs ajándék, ezt a spanyolok elleni mérkőzést is így fogják fel. Megpróbálják a lehetetlent, de valószínűleg akkor is elégedettek lennének, ha megnehezítenék az ibériaiak dolgát.

Spanyolország nemcsak a nagypályás fociban van ott az élen, de teremlabdarúgásban is. A 2010-es EB-t is megnyerték, méghozzá nagyon simán! A döntőben Portugáliát verték 4-2-re, nem nagyon volt kérdés, kik a legjobbak Európában. Azon az EB-n testközelből láthattuk őket, mivel Debrecen és Budapest adott otthont a meccseknek. A hispánok több nagyarányú győzelmet is arattak, a cseheket 8-1-re, a fehéroroszokat 9-1-re verték, és még a csoportküzdelmek során Portugáliát is oktatták egy 6-1-es meccsen. Átgázoltak Európán két éve, és minden jel arra mutat, hogy idén sem lesz ez másként.

Itt Horvátországban 4-2-re verték a szlovéneket, és 4-1-re az ukránokat. Nem voltak tehát akkora győzelmek, mint 2010-ben, de nem volt rá szükségük, hogy ellőjenek minden puskaport. Az ukránokat például úgy verték 4-1-re, hogy mind a négy gól az első 20 percben született, a második játékrészben már nem erőltették a spanyolok. A lehetőségek megvoltak, de arra a 20 percre a szerencse elpártolt tőlük.

Ma már a koncentráció nem fog kihagyni a spanyoloknál. Azt azért még érdemes megemlíteni, hogy a 2010-es tornán kívül nyertek még hármat a 2000-es években, és játszottak egy elődöntőt is. Mióta az UEFA elismeri hivatalos tornájaként az EB-t, a spanyolok egyeduralkodóak ebben a sportban. Románia számukra nem lehet akadály, sokkal nagyobb erőt képviselnek.

Ami miatt jobbak mindenkinél, az az, hogy ők játsszák a legkomplettebb futsalt Európában. Megvan a technikai képzettségük, és emellett a kapu előtt is mindig a legjobb döntéseket hozzák. Többek közt ez utóbbi az, ami például a portugálok fölé emeli őket. A luzitánoknál is például Ricardinho technikailag az egyik legjobb a világon, számos trükk van a tarsolyában, de amikor a kapu elé kerül, ott már elfogy a tudomány nagyon sok alkalommal. A spanyoloknál Kike, Borja, Miguellin, Rafa Usin, Torras, mindenki képes gólt, gólokat szerezni.

A hispánok célja idén is az EB győzelem. Nem fognak kegyelmezni Románia válogatottjának, 6-7 gólt biztosan rúgnak keleti szomszédainknak. Ugyanakkor Románia is jó lehet egy-két gólra. Biztos lesz olyan alkalom, hogy lehozzák a kapust, ami szintén olyan szituáció, hogy vagy lőnek belőle egyet, vagy kapnak egy üres kapus gólt. Spanyolország ismét megmutatja nekünk, milyen az, amikor Európa legjobbjai komolyan veszik a játékot! Trükkök, gólok, meg minden, ami kell! Tippünk 6-1-es spanyol győzelem, de ha nagyon kijönne a lépés Miguelínéknek, akár 7-8 találatot is összehozhatnának.

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,