Napi tippajánló: Real Madrid - Malaga

2012-01-03
Késő este az újév első meccsére készül Jose Mourinho csapata, a Real Madrid. Ez a találkozó amolyan felvezetője az évnek, hétvégén már bajnoki meccseket rendeznek Spanyolországban. Ez a téli szünet olyan rövidre sikerült, hogy a játékosok szinte ki sem tudtak esni a formából. Minden ott folytatódik, ahol decemberben abbamaradt.

Real Madrid – Malaga
Copa del Rey

Tipp: Real Madrid góljai 2.5 fölött
Odds: 1.48
Iroda: bwin
Kezdés: ma 22:00

Kezdjük a vendégekkel, mert úgy illik. A tippajánlók rendszeres szereplője a Malaga csapata, így nem ismételnénk magunkat. Spanyolországban Ruud Van Nistelrooy visszatérésével vezetik fel a találkozót, de ez csak körítésnek tűnik. A volt madridi focista nyáron a PSV-t utasította vissza, és igazolt a Malagához. Szerződése az idény végéig szól, de nehéz lenne rá azt mondani, hogy alapember lenne az andalúzoknál. Jobbára csereként lép pályára, epizódszerep az övé. Klasszis játékos, de az idő múlik, és ahogy senki, ő sem lesz fiatalabb.

A két csapat legutóbb október 22-én találkozott a La Rosaleda-ban, és a Madrid magabiztos 4-0-ás sikert könyvelhetett el. Az a találkozó a Madrid egyik legsimább győzelme volt, már félidőben négy gólos előnyük volt. Ronaldo mesterhármasa mellett Higuain volt eredményes, a második játékrész pedig unalomba fulladt. Ott már a Malaga volt jobb, de a Real átadta nekik a terültet. Van Nistelrooy azon a meccsen sem lépett pályára. Pellegrini nem kezdette, négy gólos hátrányban pedig már fölösleges lett volna beküldeni a holland támadót.

Jó kérdés, hogy a chilei mester ma milyen szerepet szán az egykori Real játékosnak. De nem ez a legnagyobb problémája a Malaga. Az okoz neki fejtörést, hogy Joaquin helyén ki fog játszani, és milyen hadrendben játsszon este a Malaga. Baptista sérülése sem könnyíti az edző helyzetét, hisz ő is hasznára lenne az andalúzoknak. Októberben Pellegrini eléggé támadó felfogású csapatot küldött pályára, hisz Isco, Cazorla, Joaquin és Rondon is kezdő volt. Bele is szaladtak a késbe, hisz 0-4 lett a vége…

Ma egész biztosan óvatosabb lesz a Malaga. Joaquin eleve sérült, így valószínűsíthető egy 4-5-1-es felállás. Rondon lesz az előretolt ék, és a középpályán próbálnak majd valahogy a Reallal egy szintre kerülni. Az biztos, hogy az októberi meccsnél csak jobb jöhet, félidőre négyet kapni az elég ciki volt.

Ami a fővárosi csapatot illeti, a téli szünetben nem történt semmi említésre méltó. Egy-két Mourinho nyilatkozatot lehetett olvasni, de legtöbbjük semmitmondó, üres beszéd volt. Azt viszont kategorikusan kijelentette a portugál, hogy a téli átigazolási időszakban nem kíván új játékost szerződtetni, de megválni sem akar senkitől. Nincs is rá oka, hisz ez a Real most nagyon egységes, minden sorozatban versenyben vannak még, és ez a legfontosabb.

Ami a mai meccset illeti, elég erős kerettel várják a találkozót. A Madridnál hárman sérültek, Carvalho, Ramos, és di Maria egész biztosan kihagyja az esti meccset. Az argentin helyére többen is pályáznak, a befutó Kaka, Sahin és Callejon trióból kerül ki. Ronaldo helye biztos, mellette Xabi Alonso és Lass kezdőbe állítását is sokan 100%-ra veszik A védelemben pedig Arbeloa, Albiol, Pepe és Marcelo játszik, és próbálja megfékezni a Malaga támadásait.

Ne feledjük, hogy hétvégén már bajnokik jönnek, de a téli szünet miatt aligha fognak bárkit is pihentetni az edzők. A Realhoz hétvégén a Granada látogat, hazai pályán edzőmeccs jellegűnek tűnik. Az andalúzok viszont az edzőt cserélő Atletico Madridot fogadják, az már nem lesz sétagalopp.

A Real már az első meccsen el akarja dönteni a továbbjutást, és megpróbálja ismét megsemmisíteni az andalúzokat. Októberben összejött, most sem kéne, hogy probléma legyen a Malaga legyőzése. Decemberben a Madrid úgy fejezte be az évet, hogy hatot rámolt a Sevillának, és ötöt a Ponferradinának. Akik szeretik a spanyol focit, azok pedig szurkolhatnak a Madrid továbbjutásának, mert ha ebből a körből továbbmennek, akkor a következő körben a fővárosiak a Barcelonával találkozhatnak, így újabb két el Clásico-val lehetünk gazdagabbak. Aligha bánná bárki is!

Tippünk a mai meccsre, hogy a Real eldönti a továbbjutást, és legalább három góllal terheli az amúgy jó kapus hírében álló Caballero kapuját.

Sok sikert, és jó szórakozás mindenkinek!!

Címkék: sportfogadás, tipp,