Napi tippajánló: Real Madrid-Bayern München

2012-04-25
Tegnap a Chelsea egy nem akármilyen meccsen 2-2-t játszott a Barcelonával, és teljesen megérdemelten jutott a döntőbe 3-2-es összesítéssel. A spanyol futball becsületéért ma a Real Madridnak kellene megharcolni, de az ellenfél a Bayern München lesz, az a csapat, amelyet soha nem szabad lebecsülni. Magyar szempontból sem lesz érdektelen a mérkőzés, hisz a találkozó játékvezetője az a Kassai Viktor, aki most először vezet meccset a Blancóknak!

 

Real Madrid – Bayern München

Tipp: mindkét csapat lő gólt
Odds: 1,57
Iroda: bet365
Kezdés: 20:45

 

A Real Madrid aztán, hogy az Allianz Arénában 2-1-es vereséget szenvedett, szombaton az el Clásicon megverte a nagy rivális Barcelonát, amivel véglegessé vált, hogy a spanyol bajnokságban trónfosztás lesz. Tegnap pedig az is kiderült, hogy a BL-ben sem lesz címvédés, de ezt most nem részletezném.

 

A Real Madrid annyival van jobb helyzetben, mint a katalánok, hogy ők legalább rúgtak egy gólt idegenben. Ez még sokat számíthat, de ismerhetjük a Realt, ritkán ússzák meg kapott gól nélkül. Ami így a visszavágó előtt biztos: ha tovább akar lépni a Királyi gárda, akkor nyerniük kell!

 

Mourinho csapata Münchenben nem játszott jól, az egyenlítő góljuk után pedig semmit sem mutattak a Blancók. Gomez pedig bekotorta a győzelmet jelentő második müncheni gólt, ami a nagyon sokat érhet még.

Ami biztos, hogy a portugál mester ma offenzív felfogású Madridot küld pályára. A Marca szerint a következő tizenegy fut ki a gyepre ma este:
Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - di María, Özil, C. Ronaldo – Benzema

Többen azt állítják, hogy Granero is helyet kap a kezdőben, de ha ez így is lesz, akkor maximum Khedira helyén lehet őt elképzelni.

A Bayern előzetes kezdőjét illetően sincs sok meglepetés. A németek a Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Gustavo - Robben, Kroos, Ribéry – Gomez féle kezdővel állnak fel valószínűleg.

 

Nehéz egy ilyen meccsnél okosnak lenni, de az több mint valószínű, hogy ma is gólt kell szereznie a Münchennek, ha döntőzni akar saját közönsége előtt! Heynckes is tudja ezt, ennek megfelelően Robben és Ribery is ott lesz a pályán. Arbeloának és Marcelonak is észnél kell majd lenni, hogy megtalálják támadás és védekezés közt az egyensúlyt, mert ezt a két embert nem nagyon szabad otthagyni egyedül. Márpedig a Real támadásinak szerves része, hogy Ronaldo mögött Marcelo is rendre előre merészkedik, nemegyszer ő fejezi be a támadásokat. Márpedig ha egyszer is otthagyja Robbent, máris ott a baj. Robbennek egy csele van, de azzal is megeteti a fél világot.

Ha már egy cselről beszélünk, meg kell említeni, hogy Arbeloának is nehezebb dolga lesz, mint az el Clásicón. Ott a fiatal Tellot kellett őriznie, és ezt meg is oldotta nagyon simán. A madárcsontú Tellonak is egy csele van, csak amíg Robben rendre befelé húz, addig Tello az alapvonal felé… Ma viszont Arbeloának Ribery-t kéne megfognia, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ribery repertoárja kicsit bővebb, ráadásul formában is van egész tavasszal a francia szélső. Hétvégén csereként beállva a 91. percben hatalmas gót lőtt a Brémának, amivel meg is nyerték a találkozót! Egyébként azon a meccsen természetesen a Bayern ’B’ csapata lépett pályára, Gomez és Ribery is csak a második félidőben kapott több-kevesebb lehetőséget, de a Bayernnek egy jó félidő is elég volt, hogy lenyomják a Werdert.

 

A München tehát elviekben frissebb, hisz ők hétvégén ugyan nyertek, de sokkal kevesebb energiát égettek el, mint a Blancók. Azért egy el Clásicót nem szabad összehasonlítani egy tét nélküli Werder-Bayern mérkőzéssel.

 

Gomezék tehát minden idegszálukkal erre a visszavágóra koncentráltak, és ennek meg kell látszódnia mai teljesítményükön. Ugye az odavágó előtt is sokan féltették a Bayernt, mert sem a Dortmund, sem a Mainz ellen nem mutattak semmit, aztán a Madridot bátor játékkal csak megverték 2-1-re. A Bayern bizonyította, hogy képes legyőzni a Realt, és a Bernabeuban sem esélytelenek. Ronaldoék győzelmi kényszerben játszanak, és azt nehéz elképzelni, hogy ne mattolják vagy kétszer a bőrgatyások védelmét. Özil, Ronaldo és di Maria hármasa azért világklasszis támadósor, és Benzema sem akármilyen szezont fut!

 

A Real gólját hazai pályán biztosra vehetjük, de az is valószínű, hogy Robbenék is megvillannak legalább egyszer. A Madridra jellemző, hogy a Bayerntől jóval gyengébb csapatok ellen is rendre kapnak gólt, persze szinte mindig többet rúgnak. Most azonban könnyen pórul járhatnak, ha hátul nem koncentrálnak eléggé.

Utolsó hét tétmeccséből hatszor is kapott gólt a Madrid, még olyan együttesek ellen is, mint az APOEL, vagy a Sporting Gijon…

 

Egész biztos, hogy ma is izgalmas meccset láthatunk, és valószínűleg legalább egyszer mindkét csapat betalál. Mi a tegnapi találkozóból kiindulva nem sok pénzt tennénk a Madrid továbbjutására, de lebeszélni sem akarunk senkit, elvégre otthon a Blancók az esélyesek.
Sokkal valószínűbb, hogy mindkét fél talál legalább egy gólt! Erre a mérkőzésre több száz fogadástípus közül választhatunk, mégis maradnánk ennél a konzervatívnak nevezhető tippnél, amely valószínűleg jó eséllyel be is fog jönni!

 

Sok sikert, és jó szórakozást!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,