Napi tippajánló: Portugália - Spanyolország

2012-06-27
Ibériai derbi a mai elődöntőben! A sokak szerint unalmas spanyol válogatott a Ronaldo vezette Portugáliával csap össze, ahol a tét a döntőbe jutás. Unalmas kilencven perc, vagy izgalommal teli derbi, azt előre nem tudhatjuk, így megint muszáj lesz leülni a TV készülékek elé ma este!

 

Portugália - Spanyolország

Tipp: Spanyolország

Odds: 1.90

Iroda: bet-at-home

Kezdés: ma 20:45

 

Tény, hogy a spanyol csapat játsza az EB-n a legunalmasabb focit. Ezt a rövid passzos játékot odáig fejlesztették, ami már nem szórakoztató, sőt nagyon is unalmas. Őket viszont aligha érdekli a közvélemény, amíg eredményre vezet. Márpedig nagyon is hatékony, hisz két éve VB-t nyertek ezzel a játékkal, most pedig az elődöntőben vannak az EB-n. Szó szerint altató a játékuk, mind az TV nézők, mind az ellenfél játékosai szinte szundikálnak, amikor Xaviék elkezdik tologatni a labdát. Hibaszázalék minimális, így nagyon nehéz tőlük megszerezni a játékszert. Leginkább akkor csúszik porszem a gépezetbe, amikor Xavi vagy Iniesta az épp aktuális csatárt szeretné játékba hozni, szinte csak akkor van rontott passz a nevük mellett.

 

Portugália sem számíthat könnyű estére! Ők ugyan elverték a cseheket a negyeddöntőben, de emlékezzünk csak vissza, hány helyzet kellett, mire végre egyet Ronaldo gólra váltott. Nem volt hatékony a portugál játék, és a csehek is mélyen tudásuk alatt játszottak. Márpedig ma frusztráló lehet majd, hogy a labda nincs náluk. CR is akkor igazán jó, ha nála van a laszti. A spanyolok viszont épp ezt nem szeretnék, és Xabi Alonso, vagy  épp Ramos nagyon jól ismeri CR-t, hisz csapattársak a Realban. Casillas is tudja, melyik helyről hová szeret lőni Ronaldo, biztosak lehetünk benne, hogy ki fogják őt venni a játékból. Márpedig ha ez sikerül, Portugália félkarú óriás. Ronaldo nélkül egy középszerű csapat, akik tanácstalanok lesznek ma este.

 

Spanyolország hozza a szokásos tili-tolit, amelyben talán csak ők látják már a szépséget, de ezzel a játékkal végigverik Európát. Tény, hogy működőképes, és amíg a Xavi-Iniesta páros vissza nem vonul, addig ezt fogjuk látni a spanyoloktól. Portugália szimpatikus csapat, de ha racionálisan nézzük, nem lehetnek ellenfelei a spanyoloknak. Labda nélkül nehéz gólt rúgni, és a labda - mint mindig - most is a spanyoloknál lesz.

Rúgnak egy-két gólt, aztán addig passzolgatnak középen, amíg a spori nem fúj hármat a sípjába. Mi pedig ha jót akarunk magunknak, akkor teszünk egy kis pénzt a spanyolok győzelmére, így talán az unalmas focijuk is megszépül, ha hoz egy kis pénzt a konyhára.

 

Ha kicsit szakmázni akarunk, két kulcsa lesz a meccsnek. Az egyik, hogy a spanyolok hogyan kapcsolják ki CR-t, a másik, hogy a Pepe-Bruno Alves páros mit kezd majd Xavi és Iniesta ütempasszaival. Bruno Alves leginkább a levegőben hasznos, fejjátéka kiváló, de a spanyolok minden akciójukat a földön vezetik, ahol bizony Alves nagyon is sebezhető. Akár Torres, akár Fabregas kezd, jópárszor be lesz forgatva a Zenit védője.

 

Semmi sem fogja veszélyeztetni a spanyol győzelmet, ilyen oddson pedig szinte kötelező fogadni rájuk!

 

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,