Napi tippajánló: New York Knicks - Charlotte Bobcats

2012-01-09
Az nem lehet mondani, hogy a New York elkényeztetné saját közönségét. A Madison Square Garden-ben eddig háromszor lépett pályára a Knicks, és két vereség mellett csak egy győzelmet tud felmutatni. A Bobcats ellen azon lesznek Anthony-ék, hogy 2-2-re módosítsák a győzelem/vereség mutatójukat. Hogy sikerülhet-e, azt nézzük meg a továbbiakban.

New York Knicks – Charlotte Bobcats
NBA

Tipp: 203.5 fölött
Odds: 1.90
Iroda: bet365
Kezdés: január 10. 01:30

A New York eddigi három hazai meccse közül csak az elsőt tudta megnyerni, azt viszont a Boston Celtics ellen. Utána viszont tizenöt pontos zakó a Toronto ellen, és kikaptak mai ellenfelüktől is január ötödikén egy 228 pontot hozó meccsen. Ma itt a lehetőség a visszavágásra! Ha nyernek a hazaiak, a mérlegük ismét átbillen pozitívba, jelenleg 4/4-el áll a Knicks. Ez jelenleg az Eastern Conference 8. helyére jó, de lesz ez még jobb is. Legutóbb idegenben egy másik keleti csapatot, a Detroit Pistons együttesét verték magabiztosan, 103-80 arányban. A ’nagy’ hármas, amely szó szerint nagy, nem teljesít rosszul. Anthony 27.1, Studamire 20.3, Chandler pedig 11.0 pontot átlagol eddig. Palánk alatt kevesen veszik föl velük a versenyt, az egyszer biztos. A hátvédektől is bármikor jöhet egy 25-30 pontos meccs, Fields és társai nemcsak kiszolgálásban jók, pontszerzésben is kiválóan teljesítenek. Ha Studamire és Chandler is ott van a pályán, az ellenfél védőinek muszáj behúzódni, és ekkor a kipasszokból Fieldsék kedvükre dobálhatják a triplákat. Meccsenként átlagban 25-nél is több hármast emelnek rá, ami nem számít kevésnek az NBA-ben. Ha jó napot fognak ki, akkor szinte verhetetlenek.

A  Bobcats nem kezdte túl jól a szezont. Jelenleg nyolc meccs után 2-6-al állnak, nem sok esélyük van egy play off hely megszerzésére. Talán korai még jósolgatni, és temetni bárkit is, de ez a Charlotte kevésnek tűnik, hogy keleten a legjobb nyolc között végezzen. Mindenesettre a NYK ellen pár napja bravúros győzelmet arattak, és ezzel meg is cibálták a tigris bajszát. Ma Studamire, Chandler, és a többiek még jobban fognak küzdeni, hisz a Bobcatstől pár napon belül kétszer kikapni, az mindenképp elgondolkodtató lenne.

A január 5-én lejátszott meccsükön a Bobcatsből hatan is 10 pont fölé jutottak, közülük is kiemelkedett Boris Diaw (27) és Gerald Henderson (24). D.J. Augustin is extrát teljesített, 14 pontja kiosztott 10 gólpasszt is, jobbára Hendersonnak. Nagyon jó százalékkal dobtak mezőnyből, és a triplák is sültek. 11 triplakísérletükből 7 is célba ért, a New York pedig vereséget szenvedett. Részükről Anthony és Studamire nagyon jól játszott, ketten együtt 57 pontot szórtak, és a fiatal Shumpert 18 pontja is bravúros volt. Ők sem játszottak rosszul, azért 110 pont általában már bőven elég a sikerhez. Pechükre a Bobcats épp jó napot fogott ki, és Diaw is élete egyik legjobb produkálta.

Az látszik ebből a 110-118-as eredményből, hogy a védekezéssel nem nagyon törődtek a csapatok. Ma sem fognak, a New York ’coast to coast offense’-t játszik, nem nagyon szokták kihasználni a 24 másodperces támadóidőt. Nagyon atletikus csapat, ahol a 4-es és 5-ös poszton játszó emberek is rendre gyorsan felérnek a támadásokkal, és nem egyszer ők fejezik be a leindításokat. A Bobcats sem fog mást játszani, mint ötödikén, a győzelem receptje ismert. Azért Corey Maggette sérülése érzékenyen érintheti őket, de ismerve a NY Knicks védékezésének hatékonyságát, a Bobcats ma is eljuthat 100 dobott pontig. A Knicks sem fog 100 alatt maradni, már csak azért sem, mert a Bobcats a liga egyik legrosszabbul védekező csapata.

Ha Anthony és társai jó napot fognak ki, és végig koncentrálnak, akár 120-130 pont is összejöhet részükről. Az biztos, hogy látványos meccs lesz, és az is biztosra vehető, hogy a Knicks visszavág a január ötödikén elszenvedett vereségért! Olyan 97-117 körüli végeredmény valószínűsíthető, de bőven benne van a meccsben, hogy Maggette nélkül is eljut 100-ig a Bobcats, akkor pedig nem létezik, hogy a minimum 204 pont ne jöjjön össze a meccsen!


Sok sikert!

Címkék: sportfogadás, tipp,