Napi tippajánló: Manchester City - Manchester United

2012-04-30
City-United, tét a bajnoki cím! Ennek a városi derbinek most nem csak a presztízs miatt van jelentősége! Bajnoki döntő ez a javából !

Manchester City-Manchester United

Tipp: 2-3 gól

Odds: 1.95

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:00

Amikor ebben a szezonban a két manchersteri gárda összecsapott, utána napokig témát szolgáltatott a mérkőzés. Kétszer a United tudott nyerni, mindkétszer 3-2-re, egyszer pedig a City bizonyult jobbnak. Arra a 6-1-es City győzelemre mindenki emlékezni fog, óriási verésbe szaladtak bele a Vörös Ördögök!

Voltak tehát gólok, e három találkozón átlagban 5,6 találat esett. Azonban ez torz képet mutat, nem lesz itt mindig gólparádé! Sőt úgy véljük, már ma sem lesz sok gól, kettő-három maximum.

A City az Ethad Stadionban, otthon fogadja Fergusonékat, és ha bajnokok akarnak lenni, nyerniük kell. E találkozó után még van ugyan két forduló, de ezen a meccsen múlik szite minden. Ha a vendég United nyer, 6 pontra hízik az előny, és azt már nem lehet behozni. Ha ma döntetlen lesz a vége, akkor marad a három pont köztük, és a döntés valószínűleg az utolsó fordulóra marad. Ha a City nyer, megelőzi a Unitedet, mivel jobb a gólkülönbsége jelenleg is! Angliában azonos pontszámnál a gólkülönbség, majd a több lőtt gól dönt, márpedig ezek a dolgok a Kékeknek kedveznének.

Mancini csapatában nincs sérült, nincs hiányzó, így Hart előtt a Richards-Company-Lescott-Clichy négyes játszik minden bizonnyal. Középen Toure és Barry szűr, előttük Nasri-Tevez-Silva, elöl pedig természetesen a góllövőlista 3. helyezettje, Agüero.

A Unitednél a skót mester nem számolhat Pogba, Fletcher, Vidic és Anderson játékával. Így a legvalószínűbb 11 a következő:Smalling-Ferdinand-Evans-Evra-Valencia-Carrick-Scholes-Nani-Rooney-Welbeck.

Nem akármilyen kezdőcsapatok ezek, de nem túl valószínű, hogy ekkora tétnél megint megszórják egymást. Parázs meccs lesz, sok-sok helyzet, de a jó csatárok mellett azért két igencsak jó kapus is a pályán lesz de Gea és Hart személyében. Ráadásul itt bizony a United egy döntetlennel is kiegyezne, így amíg 0-0, ők aligha fognak sokat kockáztatni. Aztán a City játékosai sem mehetnek fejjel a falnak, mert például Nani és Valencia ott lesz a széleken, és kontrákkal fognak operálni elsősorban. Vigyáznia kell majd a hazaiaknak, mert a United sokkal rutinosabb csapat, sokkal több nagy csatát megélt már.

Kizárjuk tehát a sokgólos meccset, itt nem lesz gólzápor. Viszont 2-3 találatnak össze kellene jönnie, mert a City kockáztatni fog, ha sokáig X-re áll a meccs. Nekik kevés a döntetlen, már csak azért is, mert a Unitednek könnyebb a sorsolása, és ott két meccsből négy pontot játszva összehoznak.

Végeredményre elég nehéz tippelni, sok forgatókönyv elképzelhető, mi maradnánk annál a tippnél, hogy itt 2 vagy három gól fog születni ma este.

Sok sikert!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,