Napi tippajánló: Kecskemét - Újpest

2012-05-18
Marc Leliévre rövidke nyilatkozatának címe az UTE honlapján: „"Nem fogjuk feladni a hátralevő mérkőzéseken sem." Nem kell feladni, lehet egy jót focizni. Már csak csapat kéne, mert ugye az csak papíron van. Aki épp nem eltiltott, az sérült, aki nem sérült, az is azt mondja…

 

Kecskemét-Újpest

Tipp: Kecskemét
Odds: 1.60
Iroda: bet365
Kezdés: ma 18:00

 

Az eddigi eltiltottakon és sérülteken kívül Barczi és Proesmans is sérülésekre panaszkodott, ki tudja, látjuk-e őket ma délután, és ha igen, akkor lesz-e benne köszönet. Az Újpest teljesítette a minimumot, azaz bennmaradt. Innentől ők már aligha foglalkoznak bármivel, lecsorog a két meccs, aztán megy, ki merre lát. Ma annyira tartalékos UTE lép majd pályára, amilyet nem látott a világ. Én meg merem kockáztatni, hogy valami 70-30-as labdabirtoklási arány fog kijönni, előre játékban az UTE nulla lesz!

Én láttam őket a Fradi elleni derbin, hazai pályán amíg a Fradi akart focizni, momentumuk sem volt, pedig nem megbántva a zöld-fehéreket, rég láttam már ennyire gyenge Ferencvárost. Márpedig ha őszinte akarok lenni, a KTE sokkal jobb csapat jelenleg a fővárosi zöld-fehéreknél, de hogy kreatívabb, azt talán senki sem vitatja.

A meccsnek amúgy hirtelen nagy tétje lett, mivel a Győrt kizárták az európai kupákból, így az NBI negyedik pozíciója is EL indulást ér. Ezért a KTE, a Honvéd és a Paks verseng, legnagyobb esélye talán az alföldi liláknak van. Ha komolyan gondolják, ma nagyot léphetnek a cél felé!

 

Kezdjük talán a legjobb hírrel, Lencse Laci játékra kész! Márpedig ha ő és Töki egyszerre van ott a pályán, akkor az NBI egyik legjobb csatárduója ez a páros. Tököli Lencse nélkül sokszor csak szenvedett a védők gyűrűjében, de ha a fiatal Lencse ott van mellette, akkor nincs védelem az országban, amelynek ne tudnának gondot okozni.

A jelenlegi KTE-t és az UTE-t nem lehet összehasonlítani. Itt a mai várható kezdő a hazaiaknál, azt hiszem, ennél jobb indok nem kell a tipp mellé:
KTE: Antal; Koszó; Balogh, Varga, Mohl, Cukics, Savics, Bertus, Pekár, Tököli, Lencse. –Kérdem én, egy olyan UTE, ahol a játékosok még névről is alig ismerik egymást, mit fog kezdeni ezzel a 11-el? Ugye…

Az UTE-nek nincs csatára. Zamostny játszik majd elöl, meg talán még Remili lehet veszélyes, de Mohamed sincs élete formájában, és játszótársak nélkül amúgy sem jut majd sokra. Azért egy-két szebb cselt majd láthatunk tőle, de ennyi.

 

Összefoglalva egy motivációhiánnyal küzdő, tartalékos UTE lép ma pályára idegenben. Én megkockáztatom, hogy ők a szezon érdemi részét lezárták a Fradi elleni meccsel. Persze hogy mit nyilatkoznak, teljesen mindegy. A KTE viszont most megcsípheti az áhított 4. helyet, és talán az egész magyar focinak jót tenne, ha ők indulhatnának az EL-ben. Én azt hiszem, ennyivel tartoznak a közönségnek, és saját maguknak, hogy behúzzák utolsó két találkozójukat. Aztán az EL-ben az olyan srácok, mint Lencse Laci, vagy épp Pekár és Bertus egy-két jó meccsel kitűnve simán felkelthetik egy-két nívósabb klub érdeklődését, nagy lehetőség ez a klubnak, és a játékosoknak egyaránt. Csak azért kell imádkozni majd, nehogy a Feröer szigetekre, vagy Kazahsztánba kelljen elutazni az EL első fordulójában.

Ezek persze csak gondolatok, a viszont nálam már tény, hogy a KTE elveri az UTE-t. Amúgy is, ezek a lilák összetartóak, és mivel az UTE-nek már nem kell a pont, a KTE-nek meg igen…- de nem is folytatom. Tippem szűk 2-0, de benne van ebben egy 4-5 gólos hazai győzelem is, ha a közönséget is ki akarják szolgálni Tököliék. Sőt ha Lencse Laci nagyon megszórná magát, még a gólkirályi cím sem lenne elérhetetlen, bár ahhoz tényleg kéne minimum egy mesterhármas ma is, és Siófokon is…

 

Sok sikert a tipphez! (Aki viszont izgalomra számít, az -1,5-ös hendikeppel fogadjon a hazaiakra :D )

Címkék: sportfogadás, tipp,