Napi tippajánló: Hamburg SV - Borussia Dortmund

2012-01-22
Vasárnapra a németek ismét két meccset hagytak, ez a kettő viszont minden igényt ki fog elégíteni! Délután a címvédő látogat Hamburgba, kora este pedig Leverkusen fogadja a Mainz együttesét, Stieber Zoltánnal a soraiban remélhetőleg.

Hamburg SV- Borussia Dortmund

Tipp: 1X
Odds: 1.88
Iroda: Bwin
Kezdés: ma 15:30

Pénteken, mint tudjuk botlott a Bayern, így a Dortmund óriási lehetőséget kapott a sorstól, illene kihasználni. Ha nyernek a sárga-feketék, felzárkóznak a Bayernhez, és ők ketten egyaránt 37-37 ponttal állnának, nagyon szoros, nagyon hosszú versenyfutás kezdődne, már-már a Real-Barca párharchoz hasonló.

Jürgen Klopp csapata nem igazolt senkit a télen, de a Dortmundtól ez nem is volt várható. Klopp még rotálni sem szereti a csapatát, az a jól bevált 15-16 játékos fogja végigjátszani a szezont, aki elkezdte. Ha már igazolások, akkor meg kell említeni, hogy a HSV sem változtatott a kereten.

Nagy a csend mindkét oldalon, persze pletyka szinten azért röpdöstek a hírek. A legnagyobb ilyen talán az volt, hogy a Dortmund csatárát, Levandowskit a Bayern környékezte meg, de a végén ebből nem lett semmi. Leva a 2011-es évben az év labdarúgója lett Lengyelországban, ami nem kis elismerés. Elvégre bajnok lett a Dortmunddal, kijárt neki ez a cím!

A tippünk erre a mai meccsre az, hogy a Bayern után a másik bajnokesélyes, a Dortmund is megbotlik a rajtnál. Ugye amikor ez a szezon kezdődött, a Hamburg játékosai egy-két felkészülési meccset kivéve alig ismerte egymást. Aztán egy edzőváltás után visszaszivárogtak azok a játékosok, akik tavaly is nagyrészt kezdtek, plusz az újak közül beépült például Töre, és kialakult egy olyan Hamburg, aki a bajnoki címért szóló versengésbe még nem szól bele, de egy nagyon stabil kis csapat, bármikor bárkit képesek egy meccsen elverni. Igaz, alacsonyabb osztályú klubok ellen, de minden felkészülési meccsét megnyerte a csapat, ami azt jelzi, hogy készen állnak!

A mai találkozón a vendégek visszavághatnak a szezonnyitóért. Ott a Dortmund 3-1-re nyert, de kis túlzással a Hamburg focistái akkor játszottak együtt először. A Borussia lefocizta őket, de ez ma nem lesz így. Azóta ez a Hamburg összeért, és masszív kis csapat lett. Hazai pályán pedig főleg oda fogják tenni magukat! A tippet erősítí, hogy a vendégek kezdő kapusa, Weidenfeller nem védhet hátfájdalmai miatt kihagyja ezt a találkozót. Nem lesz Santana a védelemben, és előröl még mindig hiányzik a kis Götze, akit az egész világ le akar igazolni.
Hazai oldalon ugyan sok a sérült, de egyedül Töre érdemel említést, hisz a többiek amúgy sem kezdenének. Töre hiánya viszont érzékenyen érintheti a hazaiakat.

Ezen a meccsen inkább a küzdelem fog dominálni, és könnyen elképzelhető, hogy döntetlen lesz a vége. Weidenfeller nem lesz ott a vendégek kapujában, ami a hazai csatároknak is adhat egy kis pluszt, hisz a tudatukban ott motoszkál, hogy elvileg ma könnyebb lesz gólt szerezni, mintha a rutinos kezdő kapusuk őrizné a ketrecet. Elöl meg Götze nélkül sokkal kevesebb lesz a váratlan húzás, így a hazai védők dolga is könnyebb lesz. Főleg, ha Leva egyedül lesz csatár, márpedig Klopp általában egycsatáros rendszerben játszatja csapatát.

Ezen a meccsen a Hamburgnak kötelező lenne legalább egy pontot otthon tartani, de ha kijön nekik a lépés, meg is lephetik a Dortmundot! Ez a Hamburg már nem az, akit ősszel, a nyitómeccsen 3-1-re megvert a BVB. Tippünk 1-1.

Jó szórakozást a meccshez, és sok sikert a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,