Napi tippajánló: Győri ETO-Lombard FC Pápa (NB1)

2011-11-04
A magyar NBI tizenötödik fordulójának nyitómeccsén a Győr a Pápa együttesét fogadja. Minden bizonnyal parázs csata várható, és mindkét fél győzelemre fog játszani az őszi idény utolsó találkozóján.

Győri ETO-Lombard FC Pápa
NBI
Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 1.73
Iroda: Bet365
Kezdés: 18:00

Ami a hazaiakat illeti, a kezdeti lendület után kicsit megtorpantak a zöld-fehérek. A Pécs, a Debrecen és a Diósgyőr is megverte őket, de ezeket a meccseket a Győr idegenben játszotta. Hazai pályán nagyon megy a csapatnak, mind a hét meccsüket megnyerték. 17-3-as gólkülönbséggel rendelkeznek hazai pályán, tehát minden elismerés megilleti őket. Otthon nem tud hibázni a Győr, erről meggyőződhettünk az őszi meccsek folyamán.
 
A Lombard FC nehéz napokat élt meg, hisz Véber György helyét Ifj. Bene Ferenc vette át, ami kicsit felkavarta az állóvizet. Való igaz, az utóbbi időkben nem ment a Pápa csapatának, hisz a Fradi, a Kecskemét és a Videoton is megverte őket. Ez még nem is lenne akkora baj, de Véber több játékosával összerúgta a port. Köztük volt Goran Maric is, aki nehezményezte, hogy egy sorral feljebb játszatja őt a mester, mint ő azt szeretné. Tudjuk, hogy Véber Gyuri nem olyan ember, akinek a játékosai diktálnak, így patthelyzet állt elő. A vége az lett, hogy ő ment, Maric maradt, és így játsszák le az őszi forduló utolsó meccsét.
 
Nem lesz könnyű dolga a sárga-feketéknek, mivel a Győr még veretlen hazai pályán. A Pápa viszont idegenben nagyon is sebezhető! Egy meccset tudtak megnyerni saját városukon kívül, de az sem ma volt. Idegenbeli formájuk alapján ma sem nagyon reménykedhetnek, ugyanis utolsó öt idegenbeli fellépésük során négyszer is vesztesen hagyták el a pályát. Az utolsó ilyen alkalom a KTE elleni vereség volt, ott 3-0 arányban kaptak ki Maricék.
 
A Győr és a Pápa találkozóján a péntek délutáni, kora esti időpont ellenére szórakoztató, jó iramú meccset várunk. A hazaiak mindent meg fognak tenni azért, hogy folytassák elképesztő sorozatukat, és megnyerjék sorozatban a 8. hazai összecsapásukat is. De nemcsak a győzelem lesz a céljuk, hanem az is, hogy az eredményesség mellett szép játékkal búcsúzzanak a közönségüktől.
 
A Pápa edzőváltás után bizonyítani szeretne, mind az új mesternek, mind a saját közönségének, hogy többre érdemesek. A keretük alapján a tabella felső részében lenne a helyük. Goran Maric is bizonyíthat újra, az utóbbi időben elég szürkén játszott a pápaiak légiósa.
 
Azért is számíthatunk sok gólra, mert az előzetes kezdőcsapatok alapján a Győr igazi fiesztára készül. Csertői Aurél három támadót is a kezdőbe nevez az előzetesek szerint, ebből is látszik, hogy a hazaiak számára csakis a győzelem elfogadható. 4-3-3-as hadrendben állnak fel a zöld-fehérek, az utóbbi időben betliző papai védelem nem számíthat könnyű estére.
 
Ifj. Bene Ferenc aligha szeretne kikapni bemutatkozó meccsén, de nagyon defenzív csapatot sem küldhet pályára. Nehéz helyzetben van, mert ugye gólokat sem kéne kapni, meg rúgni is kellene vagy kettőt. A csapaton ilyen rövid idő alatt nem igazán lehet alakítgatni, ahhoz több idő kell. A vendég Pápa minden bizonnyal 4-2-3-1-es felállást választ, két védekező középpályással. Két szélen Lovrencics és Puri, elöl pedig Ferenczi István. Maric valahol Ferenczi mögött kicsit visszavontan szerepel majd, és próbál irányítani, elosztani a szélről jövő labdákat. Minden kétséget kizáróan Goran Maric a Pápa legjobb játékosa. Ha ő a focira koncentrál, nagyon szép megmozdulásokat láthatunk tőle, és arra is jó esély van, hogy góllal zárja az őszi idényt.
 
A gólokat elsősorban a győriektől várhatjuk. Dudás, Ahjupera és Dinjar mögött a középpálya is támadó szellemű játékosokkal lesz feltöltve, ami garantálja a szórakoztató, és gólgazdag meccset. Akinek van ideje, 18:00-tól a SportM csatornán élőben követheti a találkozót. Aki odakapcsol, nem fog csalódni!
 
Várható kezdőcsapatok:

Győri ETO FC: Stevanovic - Takács, Stanisic, Djordjevic, Szabó - Pilibaitis, Ji-Paraná, Trajkovic - Dudás, Ahjupera, Dinjar

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs - Nagy, Totadze, Rodenbücher, Présinger - Horváth, Ganugrava - Lovrencsics, Maric, Puri - Ferenczi
 

Címkék: sportfogadás, tipp,