Napi tippajánló: Guadalajara - Barcelona 'B'

2012-05-23
A spanyol másodosztályban ma hét meccset rendeznek a 40. forduló keretein belül. Sok csapatnak érdektelen már a hátralévő pár találkozó, viszont vannak együttesek, akinek ez a 2-3 mérkőzés a bennmaradásról, avagy a feljutásról dönt.

 

Guadalajara-Barcelona 'B'

Tipp: 2.5 gól fölött

Odds: 1.62

Iroda: Bwin

Kezdés: ma 20:00

 

A találkozó előtt a hazai csapat a 19. helyen áll, azaz a legjobb kieső pozícióját tudhatja magáénak. Viszont jobban örülnének, ha ők lennének a legrosszabb bennmaradók. Hazai pályán az idény egyik legfontosabb mérkőzése következik a Guadalajara csapatának számára. A Barca 'B' együttese már régóta tét nélkül játszik, sőt ha őszinték akarunk lenni, az egész szezont valódi tét nélkül kénytelen lejátszani. A Barcelona Atletic ugyanis nem juthat fel, hisz egy klubnak nem lehet két csapata egy osztályban. (Többek közt ezért kénytelen búcsút venni a Villarreal B a másodosztálytól, hisz a Villarreal CF búcsúzott a Primera Divisonből. Így a Villarreal B hiába maradna benn pontszám alapján, a Villarreal CF kiesése miatt nekik jövőre a harmadosztályban kell szerepelni.)

A Barcelona Atletic játékosainak egész más motivációja van. Őket az motiválja, hogy felfigyeljenek rájuk, és felvigyék őket Messiékhez. Van példa a srácok előtt, hisz például Montoya, Tello, Cuenca vagy kicsit előttük Thiago is ebből a csapatból került föl a nagyokhoz. De például Muniesa is ott van már a 'nagy' csapat határán, többször játszott már Messiékkel kupameccseken és bajnokikon egyaránt.

 

A Guadalajra céljai elég egyértelműek, ők nyerni akarnak. Ez nem lehetetlen küldetés, már csak azért sem, mert ősszel is sikerült legyőzniük a gránátvörös-kék együttest. Most ugyanazt kéne hazai pályán megismételni. Verhető csapat a Barca Atletic, a Sport TV jóvoltából utolsó két bajnokijukat láthattuk is. Nincsenek nagy formában a srácok, a Valladolid 2-1-re, a Numancia 3-0-re verte el őket...

Egyébként is, utolsó 5 találkozójukból négyet elbukott a Barca 'B', úgyhogy a Guadalajara együttese joggal reménykedhet a három pontban.

 

A hazaiak tehát nem fognak lazítani, a Barca pedig hozza majd a szokásos játékát. A katalánok játékában benne van, hogy kapnak 3-4 gólt, de az is, hogy lőnek ugyanennyit. Rengeteg helyzet jellemzi a meccseiket, és gyakran csak a szerencsén múlik, hogy hány gól születik. A Valladolid ellen például az első félidő 0-0-ra sikeredett, de helyzetek alapján simán lehetett volna 3-3 is az eredmény.

A katalánok nem játszanak eredménykényszerben, és ezért élvezhető szinte az összes meccsük. Próbálják kopírozni Xaviékat, de nem megy még olyan flottul a játék, elvesztett labdákból rengeteg kontrát vezetnek ellenük.

 

Jó kis meccs lesz ez, és ha a statisztikát hívjuk segítségül, csak megerősít minket. A Guadalajara együttese a liga 'legoveresebb' csapata. A tét miatt nekik most is menni kell előre, így a gyors Barca játékosok előtt is nyitva lesz az út jópárszor.

 

Tippünk 2-1, vagy 2-2!

 

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,