Napi tippajánló: Grúzia - Németország

2012-05-04
Ma kezdődik Szlovéniában az U17-es EB, ahová mi magyarok is kijutottunk, aztán mégse. A belgák megóvták az oroszok elleni meccset, és az UEFA döntése alapján Belgium kijutott, mi meg maradtunk itthon. Mindegy, mert ez a korosztály kapott egy U19-es EB rendezési jogot, szóval picit kompenzáltak, de azért nem ugyanaz…

 

Grúzia (U17) – Németország (U17)

Tipp: 2.5 gól alatt
Odds: 1.75
Iroda: bet365
Kezdés: ma 18:30

 

Grúzia válogatottja nem sűrűn van ott a korosztályos kontinensbajnokságok utolsó szakaszában. Most viszont kijutottak a grúzok, sőt nagyon is oda kell rájuk figyelni! Hogy miért? A második selejtező körben Spanyolországot, Angliát és Ukrajnát előzték meg, tehát a grúz srácok azért tudnak valamit. Főleg védekezni tudnak, mert ebben az említett négyesben 3-1-es gólkülönbséggel tudtak csoportelsők lenni. Mindössze egy gólt kaptak a spanyol, angol, ukrán triótól, igazi bekkelős együttes ez a grúz. Ha van csapat, amely képes lesz őket feltörni hátul, az a német együttes.

 

Az U17-es Nationalelf Portugáliát, Bulgáriát és Törökországot múlta fölül az utolsó selejtezőkörben. A törököket 4-0-ra verték, Bulgáriát 2-1-re, így az utolsó meccsen a Portugálok elleni 0-0 is jó volt nekik a csoportgyőzelemhez. A német utánpótlás egészen kiváló, a tavalyi U17-es EB-n is a döntőbe jutottak, majd az azt követő VB-n is nagyon szépen teljesítettek Yesilék.

 

A tippünk erre a találkozóra, hogy maximum két gól születik! A tavalyi kontinenstorna sem hozott gólzáporos meccseket. A németek tavalyi U17-es korosztálya például igencsak kimagasló tehetségekből állt, nagyon szépen játszottak, mégsem született egyetlen csoportmeccsen sem három gól. Hollandoktól 2-0-ra kikaptak, másik két meccsüket 1-0-al abszolválták. Persze ez egy teljesen más csapat, de ha megnézzük a grúzok selejtezőbeli eredményeit, igencsak meglepő lenne, ha a németek gálázni tudnának. Ráadásul első meccs, minden ilyen tornán a legfontosabb egy csapatnál, hogy minimum egy pont meglegyen!

 

A grúzok semmit nem fognak kockáztatni, amíg döntetlen az állás. Türelmesnek kell lenni a németeknél, mert fizikálisan a grúzok elég jól fel vannak készítve, bírni fogják a strapát! Védekezni tudnak, és kontrákra játszanak majd. Viszont a német védelem sem smafu! Ők is egy gólt szedtek a legutolsó selejtező körben, talán az is kisebb csoda lenne, ha a grúz srácok gólt tudnának szerezni ezen a nyitómeccsen.

 

A találkozó egyértelmű esélyese a német válogatott, de 1.30-as oddsal nem éri meg fogadni rájuk. Ha a grúzok kihúzták az angolok, és a spanyolok ellen, ugyanez sikerülhet a németek ellen is!

 

Kevés gól, taktikai csata várható. A grúzoknak egy célja lesz, tartani a döntetlent! Sőt ha beszednek egy korai gólt, az sem fogja őket érdekelni! A védekezéshez értenek, tehát védekezni fognak, helyenként 8-9 emberrel. Kemény feladat vár a németekre, de talán 1-0ra be tudják húzni. A tippnek kedvez, hogy ez a korosztály még 2*40 percet játszik, és nem 2*45-t!

 

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,