Napi tippajánló: Greuther Fürth - St. Pauli

2012-04-13
Nagyon úgy tűnik, hogy a Fürth idén nemcsak kerülgeti a forró kását! Az elmúlt idényekben is rendre ott voltak a feljutás küszöbén, de nagyon úgy tűnik, most jött el az áttörés, azaz a feljutás ideje! Ez a célja a Sankt Paulinak is, szóval kettejük összecsapása igazán pikánsnak ígérkezik, ráadásul az Eurosport 2 is műsorra tűzi délután 18:00-tól élőben!

Greuther Fürth – St Pauli

Tipp: X2
Odds: 2.10
Iroda: bet365
Kezdés: ma 18:00

Az biztos, hogy ha a Greuther Fürth ma nyer, akkor feljut az első osztályba. Ezt szeretné megakadályozni a kis hamburgi együttes, akik szintén visszavágynak a legjobbak közé. Az automatikus feljutás, vagyis az első két hely megszerzése utópisztikusnak tűnik, az osztályozót érő harmadik helyre azonban jó esélyük van. A Paderborn és a Düsseldorf a két versenytárs a dobogó 3. fokáért, de egyik csapat sincs kirobbanó formában.

A St. Pauli ma nagy hátrányba kerül, ha nem sikerül pontot, vagy pontokat szereznie. Schubert csapata elég zaklatott szezont fut, de tény, hogy nagyon erős a Pauli a másodosztály szintjén. Ez igazi erőfelmérő találkozó lesz számukra, hisz az élvonalban csak akkor van értelme szerepelni, ha a legjobbakkal is képesek felvenni a harcot. Ha ma a Fürth is elveri őket, akkor talán jobb, ha erősödnek még egy évet a másodosztályban.

A hamburgiak képesek megverni a Fürth csapatát. Egyedül Boll fog hiányozni, Ebbers, Bartels, Kruse és Naki is ott lesz a támadók közt. A vendégek győzni mennek a Fürth otthonába, ez tisztán látszik. Nem is tehetnek mást, viszont nem lesz könnyű dolguk. A Trolli Arénában a Greuther Fürth mérlege 13-0-2, azaz mindössze két csapatnak sikerült itt nyernie.

Ami a hazaiakat illeti, ők sem számíthatnak könnyű mérkőzésre. A Fürthön is érezni, hogy kezd elfogyni a lendület, egyre szenvedősebbek a meccsek. Az Aue és a Braunschweig ellen is csak döntetlent játszottak, márpedig a St. Pauli bőven jobb, mint ezek az együttesek. (Érdekesség, hogy a Braunschweig együttese a másodosztály döntetlenspecialistája, sorozatban 7 remit játszottak le egymás után …)

Ősszel Hamburgban a Fürth 2-2-es döntetlent játszott Ebbersékkel, amire most is jó esély van. A 2-2 talán nem, de az 1-1 már reális eredmény lenne a mai találkozójukon. Nagy a tét, feszült meccs lesz, ahol minden egyes hibának óriási jelentősége van. A hazaiaknak amúgy nem könnyű a sorsolásuk, hisz még a Düsseldorffal is szembe kell nézniük, ami szintén nem lesz sétagalopp. De látszik Occeanékon, hogy elfogyott a lendület az idény végére. Nem olyan olajozott a játékuk, mint eddig volt, és a Pauli ellen amúgy sem könnyű futballozni.

A tippünk, hogy a hamburgiak ponttal távoznak a Trolli Arénából, és a maradék három fordulóban továbbra is nyitott marad minden kérdés, ami a feljutást illeti.

Sok sikert, és jó szórakozást mindenkinek!


Címkék: sportfogadás, tipp,