Napi tippajánló: Granada-Sevilla

2012-03-26
A spanyolok egy olyan mérkőzést hagytak mára a 29. fordulóból, ahol nagyon nehéz még jósolni is. Az irodák oddsai is azt mutatják, hogy itt nincs esélyes, bármi előfordulhat a Granada és a Sevilla találkozóján. Érdemes tehát ismét a gólok szempontjából közelíteni!

Granada-Sevilla

Tipp: 2-3 gól

Odds: 1.95

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:00

A tabellán elfoglalt helyezések alapján kijelenthető, két alsóházi csapat találkozik ma este az Estadio Nuevo Los Cármenes-ben. Kis andalúz derbinek is nevezik ott lenn délen, tehát van azért picike rivalizálás kettejük közt. Nem nagy, hisz a Granada ritkán szerepel az élvonalban, de amikor ott van, és a Sevillát fogadják, mindent megtesznek, hogy megkeserítsék a dolgukat.

De nem elsősorban az a célja Abel Resino csapatának, hogy a Sevillát megtréfálják, hanem az, hogy nyerjenek. Persze a kettő együtt jár, két legyet üthetnének egy csapásra, ami örömmel töltené el a Granada szurkolókat. A csapat pedig a 17. helyről a 14-re ugrana, és picit fellélegezne.

Abel Resino ma este divatos 4-2-3-1-es felállásban küldi pályára csapatát, de Igalho mellett Uche is inkább csatár, mint középpályás. Jara és Henrique is nagyon szívesen játszik előre, bízhatunk benne, hogy nem maradnak lőtt gól nélkül a hazaiak.

A Granada ellenfele, azaz a Sevilla elméletileg sokkal jobb csapat. A rövidtávú történelem, a keret, a háttér, egyszóval minden azt bizonyítja, hogy a Sevilla fényévekkel a Granada előtt jár. De ezek valahogy a pályán nem  jönnek ki. A Sevilla botladozik, edzőt is kellett cserélni, de így sem megy nekik. A két fék a csapatban egyértelműen Manu és Reyes. Manut óriási tehetségnek kiáltották ki, és nem is alaptalanul. Amikor berobbant a köztudatba, volt pár jó meccse, és úgy tűnt, egy fényes karrier első szárnypróbálgatásainak vagyunk szemtanúi. De Manu jelenleg formán kívül játszik, és inkább visszafelé fejlődik. A lendület kiveszett a játékából, gyakorlatilag kapura veszélytelen. Amennyi helyzetet ő az utóbbi hetek során elpuskázott, az egy honi NBIII-as csatárnak is ciki lenne.

A másik kerékkötője a vendég andalúz gárdának Reyes. Az ő kvalitásait senki sem vitatja. Ha az ember leigazolja a Real, az nem véletlen. Most visszatért oda, ahonnan indult, de eddig 12 meccsén egyszer sem tudott betalálni. Ettől függetlenül mezőnyben lehetne hasznos tagja a csapatnak, de sajnos ez sincs így. Akar ő, nincs azzal gond, de nagyon görcsösen játszik, és inkább a játékvezetőkkel, a körülményekkel foglalkozik, minthogy a játékra koncentrálna. Nem lehet ráfogni, hogy passzív lenne, de amikor nála van a labda, az sem kecsegtet semmi jóval. Ő és Manu is rendre rossz döntést hoz, így az akciók nagy része elhal.

Navas azért elfutásaival minden ellenfélnek gondot okoz, és ma nem Kanouté, hanem Negredo fog kezdeni.  Bennük azért lehet bízni, egy-két Navas elfutás jobb szélen, és azok után történő beadásokból Negredo sokkal jobban érvényesülhet, mint Kanouté. Ha nagy a baj, a fiatal színesbőrű csatár, Babá is pályára léphet, de Michel nem igazán favorizálja őt.

Ezen a meccsen sok gólt ne várjunk, de keveset se! Sokat azért ne, mert a Sevilla idegenben nagyon figyel a védekezésre. A Real után ők kapták a második legkevesebb gólt idegenben. A Granda pedig nem arról híres, hogy megtömné az ellenfeleit. Legutóbb ugyan hármat rúgtak a Barcának, de ott Dani Alves élete leggyengébb meccsét játszotta. Büntetőket hozott össze a Granadának, és kiállítatta magát a derék brazil. De mégis elmondhatják magukról, hogy hármat lőttek a Barcának, ami nem fordul elő minden nap egy csapat életében! Előtte verték a Gijont 2-0-ra, úgyhogy nincs annyira rossz passzban a csapat.

Mindkét fél egy győzelemmel lenne boldog igazán, így arra számíthatunk, hogy az elején biztosan a három pontra játszik mindkét fél. A szurkolók is bíztatni fogják a hazaiakat, a Sevilla elleni siker édesebb, mintha egy Racingot, vagy egy Atletico Madridot vernének el. 2-3 gólt biztosan látunk ma este, de se többet, se kevesebbet. Ha Muniz Fernandez spori nem nagyon nyúl bele a meccsbe, egy jó iramú meccset látunk, extremitások nélkül. Tippünk 1-1, vagy 1-2.

Sok sikert a mai napra is!


Címkék: sportfogadás, tipp,