Napi tippajánló: FC Barcelona - Espanyol

2012-05-05
A spanyolok a bundák elkerülése miatt a 37. és 38. forduló meccseit egyidőben rendezik, ami egyrészt jó, másrészt viszont élőben így csak egy mérkőzést tudunk végignézni. Mi a Barcelona-Espanyol találkozót választottuk, és természetesen a tippünk is erről a mérkőzésről érkezik.

FC Barcelona- Espanyol

Tipp: Barcelona góljai 2,5 fölött

Odds: 1.40

Iroda: Bet365

Kezdés: ma 21:00

Barcelonai városi derbi, aminek mindig van pikantériája! Az Espanyol otthon rendre borsot tör a gránátvörös-kékek orra alá, idén sem volt ez másként. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a spori ott igen erőteljesen fújta a hazai pályát, sőt a hajrában egy kezezést is 'elnézett' az Espanyolnál...

A Barcának tehát lenne miért visszavágni, valószínűleg emlékeznek még arra a találkozóra. Rendesen faragták Xaviékat, de ezeken a derbiken ez hétköznapi dolog. A Barcánál Pep Guardiola miután bejelentette visszavonulását, egyből rúgtak egy hetest a Rayonak, majd otthon a Malagát is megpakolták néggyel. Mióta tét nélkül nyomják Messiék, nagyon megy  a szekér. Nem engednek le, hisz még vár rájuk egy Copa del Rey döntő a Bilbao ellen, ahol Guardiolát biztosan szeretnék még egy trófeával megajándékozni.

Tito Vilanovának szép lassan átadja az örökséget Pep, és jövőre újult erővel vágnak neki az idénynek. A hátralévő két találkozón egy-két fiatal srác még kaphat több-kevesebb lehetőséget, de az biztos, hogy az Espanyol ellen nem fognak szórakozni Messiék. Ez presztízs találkozó, a közönség sem díjazná, ha csak alibi menne a pályán. Az Espanyolt elverni kötelező!

A kisebbik katalán klub sokáig az EL indulást érő helyekért is harcban volt, ám az idény végére elfogyott az erő, a lendület. Utolsó három meccsüket simán elveszítették, sőt a kieső Gijontól kapott hazai pályás 3-0-ás zakó különösen fájó lehetett. Az Espanyol focistáinak már semmi céljuk a bajnoksággal, próbálják sérülésmentesen megúszni a maradék két meccset, és fejben már a nyaralást tervezgetik!

Az Espanyol elleni találkozó azért is fontos a Barcának, mivel ez lesz Pep Guardiola utolsó hazai meccse! Egész biztos, hogy a csapat gálaelődással fog előrukkolni! Xavi, Pique és Alexis továbbra sem bevethető, ugyanakkor Villa játékát már két hete beharangozták, és még mindig semmi.

A találkozót Teixera Vitienez fújja majd, így könnyen előfordulhat piros lap is ezen a városi derbin (is). Több portál szerint Keita és Busquets is kezdeni fog, de hazai pályán ez aligha lesz így. Egyikőjük biztosan játszik, de Fabregas és Thiago szereplése is nagyon valószínű. Elöl pedig Cuenca Messi és Pedro kezd mindhárom játékosnak megvannak a maga kis céljai, szóval lesz itt gól bőven, már csak azért is, mert az Espanyol sem rossz előrejátékban, ha összekapják magukat. Márpedig ha az előző hetekben nem is ment, a Barca ellen azért kiadják még, ami bennük maradt.

Tippünk 4-1, vagy 3-1.

Sok sikert a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,