Napi tippajánló: FC Barcelona - CE L'Hospitalet

2011-12-22
A Barcelona hétvégén megnyerte a Klub Világbajnokságot Japánban, ma pedig már a Copa del Rey keretein belül lépnek pályára, ellenfelük a harmadosztályú L’Hospitalet lesz. Aki éles meccsre számít, annak csalódást kell okoznunk. Az odavágón egy Iniesta bombagól döntött, de ez a meccs sokkal simább lesz, mint kettejük legutóbbi találkozója.

Barcelona – L’Hospitalet
Copa del Rey


Tipp: 3.5 gól felett
Odds: 1.50
Iroda: bet365
Kezdés: ma 22:00

A CE L’Hospitalet a harmadosztály harmadik helyén áll, tehát saját szintjükön nem számítanak rossz csapatnak. Igen ám, de ma a világ legjobb csapatához utaznak vendégségbe, a Camp Nouban játszani felejthetetlen élmény lesz a kis klub játékosainak. Telt ház persze egész biztosan nem lesz, de 20-30 ezer ember kíváncsi lesz a meccsre, és kimennek megnézni a Barca utolsó meccsét, amit 2011-ben játszanak.


Ezekben az órákban még nem lehet tudni, hogy Guardiola kiket nevez a kezdőbe, azt viszont lehet tudni, hogy kiket nem. Dani Alves, Abidal, Maxwell, Mascherano, Keita, Sanchez és Messi egész biztosan nem lépnek pályára, ők ugyanis már nincsenek a csapattal. A légiósok pihenőt kaptak a mestertől, így a hazai játékosok, a ’B’ csapatból felhívott fiatalok fognak szerepet kapni.


Mielőtt bárki azt hinné, hogy egy teljesen érdektelen, és unalmas meccs lesz az esti, az rosszul gondolja. Emlékezzünk csak vissza, a Barcelona a BATE elleni BL meccsére is ’B’ csapattal áll ki, és nagyon simán nyertek 4-0 arányban. Márpedig a BATE azért sokkal erősebb csapat, mint bármely spanyol harmadosztályú együttes. Akkor kezdőként lépett pályára Cuenca, Pedro, dos Santos, Alcantara, Montoya, Bartra, Fontas, de csereként szerepet kapott Muniesa, Gerard és Riveola is. Ezek a srácok a BATE ellen ugyanazt hozták, mint amit Messiék hoztak volna. Annyi volt a különbség, hogy a mezekre nem az ismert nevek voltak írva.


Azon a BL találkozón is 70%-ban a Barcelona birtokolta a labdát, 6-0 volt a szögletarány, és 19-2 a lövések aránya. Márpedig a Boriszov évről évre nemzetközi színtéren szerepel, már rendszeres BL résztvevőnek lehet titulálni őket. A fiatal katalánok őket is kétvállra fektették, minden megerőltetés nélkül.
Ma is hasonló meccs várható, ezek a fiatal srácok meghálálják a bizalmat. Ugyanazt a játékrendszert játssza a Barcelona minden korosztálya, ezért is olyan hatékony ez a klub. A fiatalok egyből be tudnak épülni a felnőtt csapatba, nem okoz gondot egy új játékrendszer megismerése, mivel már ismerik. Mikor Ibra a Barcához került, teljesen idegenül mozgott, pedig az ő klasszisát mindenki elismeri. Neki nem sikerült beilleszkedni ebbe a rendszerbe, viszont a fiatalok ovis koruktól ehhez vannak szokva. Ma is bizonyítani fogják, hogy Xavi és Iniesta nyugdíjazása után is van élet Katalóniában!


A csapategységet mi sem bizonyítja jobban, hogy a Klub VB-n megsérülő Villát meglátogatták a korházban a csapattársai, és elvitték neki az aranyérmét, és a trófeát a kórházba. Puyol, Fabregas, Fontas, és Pique is bementek hozzá, ami egész biztosan jól esett a válogatott csatárnak. Azért a háttérben azt csiripelik a madarak, hogy a Chelsea szeretné leigazolni, vagy legalábbis érdeklődik Villa iránt. Ez a jövő, Villának elsődleges célja a minél gyorsabb rehabilitáció, hisz jövőre EB-t rendeznek, amit nem szeretne kihagyni a válogatott csatára.


Egész biztos, hogy ma este a fiatalokban nem fogunk csalódni. Aki Barca gálára számít, az meg fogja kapni, azzal a különbséggel, hogy nem az ismert játékosok lesznek a pályán, hanem bizonyítani akaró fiatalok. A játék ugyanaz lesz, mintha Xaviék játszanának. 4-5 hazai gólt, és talán egy szépítő vendég találatot biztosan látunk, aki este 22:00-kor még nem álmos, érdemes lesz megnézni a jövő Barcelonáját!

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,